Barcelona, una de les potes en el desplegament de tecnologia quàntica a Europa

L’Empresa Comuna Europea d’Informàtica d’Alt Rendiment (EuroHPC JU) ha signat sis acords per a allotjar i operar computadores quàntiques en diferents països d’arreu a Europa i Barcelona és una de les ciutats escollides. Amb el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) com a amfitrió, l’EuroQCS-Spain s’integrarà en el superordinador MareNostrum5. El consorci que el gestionarà estarà integrat per l’Institut de Física d’Altes Energies i el Laboratori Internacional Ibèric de Nanotecnologia de Portugal. L resta de països on s’estendrà aquesta xarxa són la República Txeca, França, Alemanya, Itàlia i Polònia….

SIGUE LEYENDO EL ORIGINAL DE ESTA NOTICIA PUBLICADA EN : espai.mèdia

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

Escucha aquí RADIO60 Una experiencia musical y vivencial a través de más un siglo de ritmos, melodías e historias

.

.

Arreu d’Europa, s’instal·laran fins a sis nous computadors quàntics amb què s’intentarà situar el continent a l’avantguarda de les tecnologies i les arquitectures quàntiques. En paral·lel, s’oferirà als usuaris l’accés a aquestes tecnologies. La clau és trobar l’encaix per a aprofitar els sistemes que ja existeixen i incloure-hi les novetats.

La fita d’EuroQCS a Barcelona és la de desenvolupar una computadora quàntica analògica que complementi la digital i doni suport a l’emulador quàntic amb què ja compta el BSC-CNS. Així, s’integraran ambdós sistemes quàntics que es convertiran en un sistema de computació heterogeni format per diferents unitats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll al inicio