Barcelona i la DGT es conjuren contra els accidents de moto amb un repte tecnològic

Firma d’un conveni entre institucions i dotació de 200.000 euros per desenvolupar solucions innovadores

L’Ajuntament de Barcelona i la Direcció General de Trànsit (DGT) han firmat aquest dilluns un protocol de col·laboració per atacar l’alta sinistralitat de les motos. A la capital catalana suposen el 33% de la flota de vehicles però acaparen el 86,3% dels ferits greus en accident viari, segons el balanç del primer semestre del 2022. Des de començament d’any ja han perdut la vida 16 motoristes a Barcelona.

L’acord s’ha escenificat amb un acte públic aquest matí a la nau municipal de Ca l’Alier, dedicada a la innovació tecnològica, com a picada d’ullet al paper que demana jugar aquesta disciplina. La tinenta d’alcaldia Laia Bonet i el director general de la DGT, Pere Navarro, han rubricat el conveni i han valorat la urgència de reduir aquest segment de sinistralitat. Entre els punts inclosos en el protocol de col·laboració hi ha la realització de més estudis i enquestes sobre aquesta mobilitat i sobre les especificitats del motosharing i el delivery, involucrar empreses i societat civil i posar en marxa projectes pilot per a la reducció de riscos.

En aquest camp destaca el repte d’innovació presentat en el mateix acte per Laia Bonet i concretat per la comissionada municipal d’Agenda 2030, Bàrbara Pons. A finals de gener es llançarà una doble proposta oberta a emprenedors i investigadors: d’una banda plans amb alt impacte en el comportament dels conductors i, de l’altre, novetats tecnològiques que aportin més seguretat als motoristes. En tres mesos se seleccionaran els projectes finalistes, que disposaran de 6 mesos de proves en espais reals de la ciutat per demostrar la seva efectivitat, més un any de posada en pràctica. Els guanyadors compten amb una dotació de 100.000 euros cadascun, que cobrirà fins al 80% del cost de la solució proposada….

…en este enlace puedes leer la noticia completa, PUBLICADA ORIGINALMENTE EN : EL PERIÓDICO

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio