Barcelona es postula per ser la primera Capital Europea del Comerç de Proximitat el 2023

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dijous el projecte de candidatura per convertir-se en la primera Capital Europea del Comerç de Proximitat el 2023 i contribuir “a la consciència col·lectiva de la seva importància social i econòmica”.

A l’acte de presentació del projecte, celebrat a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, hi ha participat el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; la presidenta del Comitè de Peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat; el secretari general de la Conselleria dEmpresa i Treball de la Generalitat, Albert Castellanos; el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, i el director de lOficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera.

La Capitalitat Europea del Comerç de Proximitat tindria una rotació anual, i la ciutat escollida seria l’encarregada d’organitzar accions i activitats informatives, divulgatives i formatives dirigides a la ciutadania i al comerç de proximitat per contribuir a la consciència col·lectiva de la importància del sector a àmbit econòmic.

La iniciativa, ideada per Barcelona Comerç, compta amb el suport de les principals entitats de comerços locals i europees, i l’entitat preveu presentar el projecte de Capitalitat i la candidatura de Barcelona davant del Parlament Europeu i la Comissió Europea el proper 31 de maig.

Així, el programa, que encara està per definir i obert a noves propostes, vol ser un punt de trobada entre entitats de comerç i ciutats europees, posant en comú les estratègies i polítiques en àmbits com la sostenibilitat, la digitalització, la mobilitat, el urbanisme i la gestió comercial.

Entre altres accions, proposa jornades per debatre sobre el present i el futur del comerç local a Europa, la creació del Barcelona Shopping Lab, taules de treball al voltant del comerç de proximitat, iniciatives de digitalització del comerç i serveis de proximitat, esdeveniments i programes de divulgació sobre el comerç de proximitat….

(Clip 300 palabras)
Lee la noticia completa original en CATALUNYA PRESS


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio