Barcelona es converteix en el hub tecnològic de Danone per digitalitzar el iogurt

Danone escull Barcelona per impulsar l’estratègia d’intel·ligència artificial i anàlisi de dades

Els orígens de Danone, una de les multinacionals del sector de l’alimentació més grans del món i de propietat francesa, es remunten al 1919 i estan vinculats amb Catalunya. Isaac Carrasco va fundar l’empresa com un petit obrador de iogurs en ple Raval i, des de llavors, s’ha convertit en un gegant mundial amb una facturació superior als 24.000 milions d’euros.

Tot i tenir la seu central a França, recentment Danone ha fet una aposta rellevant per Barcelona, on ha situat el seu primer hub tecnològic de l’Estat, que es dedicarà a projectes d’innovació i digitalització i suposarà la creació d’una trentena de llocs de treball. Així, la capital catalana continua sent un pol destacat per moltes companyies que hi decideixen impulsar els seus projectes tecnològics.

“Danone considera la tecnologia i les dades com a palanques diferencials per l’empresa amb la vista posada fins al 2025”, ha explicat a VIA Empresa Nicolás Cosqueric, director de Tecnologia de Danone Iberia.

Torrent: «Inversions com les de Danone, que se sumen a les de Pepsico, Google o Microsoft, posen de manifest el potencial de Catalunya”

Cosqueric posa paraules al poder d’atracció de Barcelona: “Més enllà de la seva posició geogràfica, no hi ha gaires ecosistemes tecnològics similars a Europa. Es pot comparar a Àmsterdam o París”. Així, destaca l’ecosistema d’startups, el talent local i la capacitat d’atreure talent internacional.

“Els recursos internacionals estan disposats a acostar-se a Barcelona”, afegeix. Des de la Generalitat, el conseller d’Empresa, Roger Torrent, va posar en valor la inversió: «Inversions com les de Danone, que se sumen a les de Pepsico, Google o Microsoft, posen de manifest el potencial de Catalunya com a epicentre europeu en l’àmbit de la innovació i la tecnologia».

Què farà Danone a Barcelona?

El hub tecnològic de Danone ja està en funcionament, però en les pròximes setmanes es completarà l’equip amb una trentena de professionals.  Se centrarà especialment en l’anàlisi de dades.

“Les dades són transversals a tota la companyia i es treballarà en tots els eixos: venda, eficiència, elasticitat de preus, millores operatives… Cada vegada tenim més dades”, assenyala el director de Tecnologia.En este enlace puedes leer la noticia completa, PUBLICADA ORIGINALMENTE EN : VIA EMPRESA

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio