BARCELONA / El Govern dona suport a l’exposició immersiva de disseny i art digital Digital Impact amb 450.000 euros

El Govern ha acordat donar suport a la gran exposició immersiva de disseny i art digital Digital Impact, que es podrà veure al Disseny Hub Barcelona la primavera del 2023. Així, ha autoritzat l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural a concedir una subvenció exclosa de concurrència pública a OFFF Events, SL, per un import de 450.000 euros, per finançar l’organització de l’exposició.

  • Es tracta de la primera gran mostra vivencial d’art digital a Barcelona i es podrà veure al Disseny Hub Barcelona la primavera de 2023
  • El Departament de Cultura aposta per l’ús de les tecnologies immersives en la creació i exhibició de projectes culturals, que és una de les prioritats de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital

Digital Impact serà la primera gran exposició vivencial d’art digital a Barcelona. Pretén desdibuixar les fronteres entre món físic i virtual amb una experiència expositiva que comptarà amb alguns artistes digitals de renom internacional, com els catalans Domestic Data Streamers, i Refik Anadol, Universal Everything i Joëlle Snaith. El visitant se submergirà en una experiència que el farà reflexionar a l’entorn de qüestions sobre l’art del futur i el paradigma digital com ara «és l’art digital una curiositat o un canvi de paradigma?», «serà el nou Picasso un artista digital? I un robot?».

L’exposició és un projecte del Disseny Hub Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Està dirigit per Pep Salazar, comissariat per Héctor Ayuso i Oriol Pastor, i compta amb la proposta expositiva de l’Estudi Antoni Arola. La mostra, dirigida a tots els públics, respon a l’aposta de l’equipament per l’art digital i al seu paper com a espai de referència per al reconeixement i la projecció de les indústries creatives. La programació completa de «Digital Impact», imatge i venda d’entrades s’anunciarà durant la tardor.

El Departament de Cultura aposta per l’ús de les tecnologies immersives en la creació i exhibició de projectes culturals, una de les prioritats de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, creada al principi d’aquesta legislatura per donar suport a totes aquelles expressions artístiques innovadores que articulen i fomenten les sinergies entre art, cultura i tecnologia. En aquest sentit, aquest juliol obre una nova línia d’ajut, dotada amb 600.000 euros, per donar suport a la creació, desenvolupament i producció de projectes culturals que facin servir tecnologia immersiva i per a la implantació, millora o actualització d’equipaments tecnològics per a sales immersives.

(Recorte de prensa)
El original de esta noticia se ha publicado en GOVERN


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio