Barcelona concentra el 70% de la contractació d’empreses tecnològiques a l’Estat

Barcelona va absorbir el 2021 el 70% de les contractacions de les empreses tecnològiques a l’Estat, segons ha assegurat el director de CBRE Barcelona, Xavier Güell, durant l’acte ‘Tendencias 2022’. En comparació amb la resta de ciutats europees, també ha liderat el rànquing de ciutats amb major exposició al sector tecnològic, amb un 48%, superant Amsterdam (37%), Dublín (31%), Bucarest (29%) i Londres (29%).

“Vuit de les deu empreses més grans del món ja són tecnològiques, quan en el 2014 només n’hi havia tres. És evident que aquest és un sector de present i de futur”, ha assenyalat Güell, que ha subratllat que la capital catalana ha escalat del setè lloc com a ciutat europea més exposada al sector tecnològic al primer lloc l’any passat.

CBRE apunta que un dels principals motius de la consolidació de Barcelona com a pol d’atracció del sector tecnològic és el 22@. En aquest sentit, la zona de Torre Glòries s’està convertint en una extensió del CBD (Central Business District) tradicional, amb un 80% dels seus edificis amb una qualitat de grau A, una desocupació inferior a les xifres de la zona ‘prime’ de la ciutat i unes rendes properes als 30 euros per metre quadrat.

“L’aposta de Barcelona pel sector tecnològic ve de lluny, amb fites tan importants com la creació del 22@ l’any 2000, un lloc privilegiat que ofereix els espais i l’entorn perfecte per a l’aterratge de les empreses tecnològiques a la nostra ciutat”, ha continuat Güell.

Altres elements que identifica CBRE són que la capital catalana continua sent molt competitiva en termes de rendes d’oficina, tot i ser de les ciutats on més ha pujat en els darrers sis anys; i la contractació, un indicador que ha registrat una “progressió forta i sostinguda” des del 2013.

D’altra banda, el sector tecnològic ha sumat el 50% de la contractació de metres quadrats de lloguer a la ciutat. Un dels sectors que presenta més recorregut de futur és el ‘gaming’, que ha sigut un dels més resilients durant la pandèmia i ha protagonitzat tres operacions rellevants a Barcelona (Smilegate, Scopely i la danesa IOI). La indústria ocupa actualment 40.000 metres quadrats.

Esta noticia se publicó originalmente en: ESPAI.MEDIA

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio