Barcelona Activa subvencionarà amb 8.000 euros les empreses que contractin aturats

Barcelona Activa lliurarà entre 2.000 i 8.000 euros a les empreses de la ciutat i l’àrea metropolitana que contractin aturats, amb uns ajuts que sumaran 2 milions d’euros.

Aquesta iniciativa del programa Crea Feina Plus 2021 donarà feina a més de 300 aturats «amb contractes estables i de qualitat» i ajudarà sobretot persones vulnerables, informa aquest diumenge l’ Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

Les ajudes es podran demanar des del 3 de juny fins al 25 de novembre, mitjançant aquesta web

Aquest cop, atesa l’ampliació de l’obertura de botigues en festius, aquest sector podrà fer noves contractacions a través d’aquesta mesura (a més, el comerç és un dels àmbits que més ha demanat aquests tipus d’ajuts en convocatòries passades).

El primer tinent d’alcaldia d’Economia i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha destacat que aquests ajuts contribuiran que moltes empreses puguin incrementar la seva activitat i reforçar les seves plantilles, “per exemple els comerços que properament tenen previst començar a obrir els dies festius. «.

Ha afegit que també afavoriran noves oportunitats i suport a famílies i persones “que volen i necessiten treballar, com els aturats de llarga durada, els i les joves o les persones en situació de refugi per la guerra”.

TIPUS D’AJUDES

Aquestes contractacions «han de suposar un increment net de la plantilla de les empreses del territori» i generaran contractes d’almenys 6 mesos ia temps complet (excepte contractes a persones en risc d’exclusió, cas en què s’admeten contractes a temps parcial) .

8,4 MILIONS EN 5 ANYS

En els darrers 5 anys, a través d’iniciatives com el Crea Feina , s’han destinat 8,4 milions d’euros a ajuts, que han arribat a 1.400 empreses generadores de nova ocupació.

Un 20% d’aquestes ajudes han estat per a comerços, un pes molt semblant al sector de serveis a les empreses, seguits dels contractes de TIC (12%) i d’hostaleria, turisme i lleure (8%), i la majoria de contractacions han estat dones, persones amb poca formació i petites empreses.

Esta noticia se publicó originalmente en: CATALUNYA EXPRESS

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio