Barcelona acollirà les jornades del projecte europeu DT4Regions els propers 28 i 29 de juny

El projecte europeu DT4Regions celebrarà a Barcelona unes jornades per donar a conèixer els avenços realitzats en la construcció d’una plataforma per a la intel·ligència artificial i les dades massives a les administracions públiques. El Departament de la Presidència hi participa com a soci del projecte i és l’amfitrió institucional de la trobada.

Durant les jornades, les institucions participants compartiran la feina feta en el primer any del projecte per impulsar la transformació digital de les administracions públiques i debatran sobre els usos de la intel·ligència artificial i les dades massives en la millora dels serveis públics. Les sessions les podran seguir en línia, amb inscripció prèvia, totes les persones que hi estiguin interessades.

Les jornades, que tindran lloc al Palau de Pedralbes els propers 28 i 29 de juny, se celebren a l’equador del DT4Regions, que té una durada de dos anys (estiu 2021- estiu 2023). Les acull Barcelona com a seu de dos dels socis del projecte: el Departament de la Presidència i la fundació Eurecat.

L’objectiu principal del projecte DT4Regions és elaborar i posar en funcionament una plataforma que permeti a les regions europees intercanviar recursos valuosos per facilitar la transformació digital de les administracions públiques, en el context del processament massiu de dades i la intel·ligència artificial.

Està finançat per la Comissió Europea i liderat per la regió italiana d’Emília-Romagna, amb la participació de catorze socis de nou estats europeus. Catalunya hi és un dels actors principals, juntament amb diversos governs regionals europeus com els de Hèlsinki, Flandes, Aquitània, Euskadi, Moràvia i Londres, i altres actors públics i privats.

El Departament de la Presidència hi participa a través de la Direcció General d’Administració Digital i d’Organització, amb la col·laboració de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, com a impulsora de l’estratègia catalana d’intel·ligència artificial (Catalonia.AI), i la presència d’altres actors catalans com Eurecat o el Centre de Visió per Computador, membres del Centre d’innovació en tecnologia de dades i intel·ligència artificial (CIDAI).

El paper de la Direcció General d’Administració Digital i d’Organització, per la seva experiència en la transformació digital de l’Administració de la Generalitat, se centra en la definició de les funcionalitats que ha de tenir la plataforma perquè sigui útil i usable, tant per a les administracions que hi busquen respostes i guiatge com per a aquelles que han avançat en aspectes que puguin ser prou rellevants per ser compartits amb els altres membres.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio