Saltar al contenido

Barberà del Vallès acull la prova pilot de Mobilitat del vehicle autònom connectat (VIPMAT)

  • por

Can Salvatella de Barberà del Vallès és el polígon industrial on s’està implementant la prova pilot de VIPMAT – Vehicle to Infrastructure Platform for Mobility Accounting and Tracking, desenvolupada per l’empresa Tecsidel amb finançament concedit pel Centro para el Desarrollo Técnico Industrial (CDTI).

VIPMAT és un projecte experimental de mobilitat intel·ligent, que té per objectiu la comptabilització i seguiment de la mobilitat del vehicle connectat a la infraestructura i que implementa l’intercanvi automàtic de dades entre vehicles connectats i punts de control free-flow (en flux lliure, sense necessitat d’aturar el vehicle), necessari per a la caracterització digitalitzada de serveis de mobilitat en l’àmbit MAAS (Mobility as a Service).

Aquest tipus de tecnologia permetrà el pagament per ús en peatges de manera personalitzada en funció de la informació que hagin recollit els sensors, mesurar l’impacte mediambiental de cada cotxe o fer el control de passatgers i mercaderies per accedir a una determinada zona del polígon industrial.

A la presentació de la prova pilot hi van assistir el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, l’alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés i la segona tinenta d’Alcaldia i regidora de Promoció econòmica, Mònica Sempere. Les autoritats van visitar el Nodus Tech Space, l’espai municipal dedicat a la transferència de coneixement en tecnologies de la indústria 4.0 i des d’on s’ha engegat i impulsat la prova pilot del vehicle autònom connectat.
Otros artículos de interés