Avui experts en Intel·ligència Artificial analitzaran a Barcelona el seu impacte en reptes socials i empresarials

L’edició d’enguany de l’AI & Big Data Congress analitzarà la necessitat de garantir un desenvolupament ètic i responsable de la Intel·ligència Artificial i presentarà casos d’aplicacions desenvolupades sota el concepte AI4Good, que contribueix al benestar de les persones.

L’AI & Big Data Congress, el congrés de referència en Intel·ligència Artificial i les tecnologies de dades, reunirà els dies 25 i 26 d’octubre a Barcelona experts nacionals i internacionals, professionals, proveïdors tecnològics i empreses, per explicar com la Intel·ligència Artificial contribueix a abordar els reptes socials, així com la millora i transformació empresarial i dels processos productius.

L’AI & Big Data Congress és un esdeveniment organitzat pel Centre of Innovation for Data Tech and Artificial Intelligence (CIDAI) i coordinat pel centre tecnològic Eurecat, amb l’objectiu de “difondre i explicar a la ciutadania, mitjançant una sèrie d’exemples d’aplicació multisectorial concrets, que l’ús ètic de la Intel·ligència Artificial és un fet positiu tant per a les empreses com per a la societat”, segons destaca el director del CIDAI i director de l’Àrea Digital d’Eurecat, Joan Mas.

En la ponència inaugural del congrés, la vicepresidenta de Huawei Espanya i de la Fundació Creu Roja Espanyola, Therese Jamaa, aportarà una visió humanista de la Intel·ligència Artificial i incidirà en la necessitat de posar el focus en les persones i de garantir un desenvolupament ètic i responsable d’aquestes tecnologies en les seves aplicacions.

A més, l’esdeveniment analitzarà cap a on es dirigeix la ciència de dades amb el director dels Sistemes Cognitius de la UCLA, Judea Pearl, qui detallarà com les eines d’inferència causal poden donar resposta a les necessitats actuals de transparència, generalització i capacitat d’explicació per afavorir l’acceptació de sistemes basats en Intel·ligència Artificial per part de les empreses. Pearl és autor de diversos llibres fonamentals sobre la causalitat, inclòs “The Book of Why”, i ha rebut nombrosos premis científics, inclòs el Premi ACM Alan Turing de 2011.

Davant les múltiples crisis de caràcter sanitari, geopolític o mediambiental que pateix la societat, el concepte d’AI4Good destaca la contribució de la tecnologia per millorar el benestar de les persones i en l’AI & Big Data Congress es mostraran diversos exemples amb aplicacions que inclouen principis ètics en el seu cicle de vida i la seva cadena de valor.

En aquest sentit, el director Business Innovation Office EMEA South de SAP, Ernesto Rincón, explicarà com la Intel·ligència Artificial pot ajudar a millorar la vida de les persones i a les organitzacions a donar resposta al repte de la sostenibilitat.

D’altra banda, en el congrés es compartiran casos d’èxit innovadors en l’ús de les tecnologies basades en el Big Data i la Intel·ligència Artificial, des d’una perspectiva sectorial, que permetrà conèixer les darreres tendències del turisme, la mobilitat i la salut. També s’hi analitzarà l’aplicació de la IA en la creativitat artística, els seus límits i què cal considerar quan es parla d’art digital.

La segona sessió del congrés, el dia 26, s’endinsarà en els desafiaments que planteja el desenvolupament de productes basats en models d’aprenentatge profund fins a la seva producció i comercialització de la mà del director de gestió de producte de Cogent Labs, el Dr. David Malkin, que presentarà les oportunitats comercials B2B al mercat japonès, i es presentaran també diversos avenços de caràcter tecnològic en Intel·ligència Artificial com, per exemple, la generació i l’ús de dades sintètiques en algunes aplicacions.

El CIDAI promou la generació, validació i transferència de tecnologies d’Intel·ligència Artificial fiable d’alt valor afegit per fomentar l’adopció i innovació tecnològica en els sectors estratègics del país i les seves empreses i institucions, així com la disseminació d’aquestes tecnologies i bones pràctiques a la societat en general.

L’esdeveniment està organitzat des del CIDAI i coordinat per Eurecat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Barcelona Supercomputing Center, el Centre de Visió per Computador, la Fundació i2CAT i l’IDEAI-UPC, i compta amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, CaixaBank, Microsoft, NTT DATA, SAP, SDG Group i Huawei.

Les inscripcions ja estan obertes per assistir al congrés que se celebrarà el dia 25 d’octubre de forma presencial a l’Auditori AXA Barcelona i emès per streaming, i el dia 26 d’octubre online.

Podeu consultar el programa i inscriure-us a l’AI & Big Data Congress aquí.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio