Avui comença l’ISE Barcelona 2022, la primera gran fira mundial sense restriccions anticovid

Sense les restriccions anticovid ni l’obligatorietat de portar mascareta, la fira més gran del món del sector audiovisual espera tenir un impacte econòmic de fins a 300 milions d’euros

La fira ISE, punt de trobada del sector de l’audiovisual a escala mundial, començarà aquest dimarts, 10 de maig, i serà a la Fira de Barcelona fins divendres, dia 13. Ocuparà més de 40.000 metres quadrats, aplegarà 800 expositors de les principals marques del sector i ja hi ha confirmats 150 conferenciants i 28.000 assistents registrats. Preveu un impacte econòmic de fins a 300 M € i aspira a convertir-se en un esdeveniment de referència a la ciutat al nivell del Mobile.

És, a més, la primera gran fira mundial sense l’obligatorietat de portar mascareta en interiors ni restriccions anticovid que se celebra a la ciutat des de l’inici de la pandèmia. Presenta les principals novetats en continguts audiovisuals i en aspectes com la realitat virtual o el metavers. Entre les conferències previstes per a l’edició d’enguany destaquen el discurs inaugural de Refik Anadol, artista pioner en l’estètica de les dades i la intel·ligència artificial, i la xerrada a càrrec del director executiu i cofundador d’Illuminarium, Alan Greenberg.

Recuperar la normalitat després d’una primera edició a Barcelona marcada per la pandèmia

Després de 16 anys a Amsterdam i d’una primera edició a Barcelona reduïda i marcada per la pandèmia l’estiu passat, l’ISE espera recuperar la normalitat aquest any. L’Integrated Systems Europe porta a la ciutat les principals novetats del sector audiovisual i compta amb la participació de primeres marques com Google, Microsoft, Panasonic, Samsung, Shure, Sony o Zoom.

Hi ha representats 120 països, però destaca l’absència de companyies xineses a causa de les restriccions per la nova onada de la covid al continent asiàtic. Tampoc no hi ha empreses russes, tot i que sí que hi poden participar els ciutadans russos que treballen i resideixen fora del país. Sobre aquest assumpte, el director executiu de l’ISE, Mike Blackman, ha explicat que lamenten la situació a Ucraïna, però també “la que pateix la població russa contrària a la guerra”.

Pendents de les inscripcions d’última hora per apropar-se a les xifres del Mobile

Els organitzadors de l’esdeveniment confien que la xifra de 28.000 assistents registrats s’incrementarà aquests dies gràcies a les inscripcions d’última hora. Situen l’impacte econòmic de l’ISE per sobre dels 200 M € i pronostiquen que arribarà als 500 M € el 2026. L’objectiu, que es converteixi en una fira barcelonina de referència al mateix nivell que el Mobile World Congress.

Barcelona disposa d’un estand propi

L’Ajuntament de Barcelona disposa d’un estand propi a l’ISE així com amb programació específica per donar visibilitat a empreses, universitats i escoles. Destaca també una instal·lació audiovisual immersiva de 50 mi amb projecció a 180 º que recull les aportacions d’una quarantena de professionals rellevants d’un sector que a Catalunya formen més d’un miler d’empreses i ocupa més de 25.000 persones.

Un congrés paral·lel sobre tecnologies disruptives

A banda de l’ISE, entre el 10 i el 12 de maig també hi haurà a la Fira de Barcelona un congrés paral·lel sobre la transformació de les tecnologies disruptives, aquelles que comporten un canvi substancial en la manera de fer les coses. S’anomena IOT Solutions World Congress (IOTSWC) i aplega més de 300 expositors i prop de 200 ponents.

Esta noticia se publicó originalmente en: betevé

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio