Aragonès defensa la recerca com a «aposta estratègica» del país

El cap de l’executiu entrega el Premi Nacional de Recerca 2021 al físic Maciej Lewenstein

El president de la Generalitat, Pere aragonès, ha reivindicat aquest dimarts que «la recerca és una aposta estratègica per al país pel seu indissociable potencial transformador».

En aquest sentit, el cap de l’executiu català ha volgut subratllar que «la recerca i la innovació juguen un paper protagonista en l’estructura econòmica de Catalunya» per la capacitat de generar prosperitat, treballs de qualitat i benestar. Aragonès, que ha situat com a exemples el lideratge en el disseny i producció del xip europeu o la producció de l’hidrogen verd, ho ha dit en el marc de la gala d’entrega de premis dels 32s Premis Nacionals de Recerca.

«Catalunya disposa d’universitats i centres de recerca capdavanters a Europa i al món«, ha assegurat el president del Govern, que ha anunciat la intenció de seguir «impulsant el conjunt del sistema de recerca» català. En aquesta línia, ha recordat que el seu executiu ha recuperat el Departament de Recerca i Universitats i ha augmentat un 70% els ajuts als grups de recerca.

Per la seva banda, la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha recordat que després de la pandèmia de la Covid-19 cal «continuar insistint en la rellevància de la recerca, de la innovació i la transferència per fer front als reptes i preparar-nos per futures crisis». «La recerca és el millor pla de contingència, amb pandèmia o sense», ha afegit. En aquest sentit, ha apostat per treballar per «augmentar el finançament i la inversió en R+D+I per acostar-nos a xifres com les dels països nòrdics o Alemanya que superen el 3% del PIB»….

(Clip 300 palabras)
Lee la noticia completa original en NACIÓ DIGITAL


BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio