Saltar al contenido

ÀLEX RUESTES / “Disposar d’informació en temps real ajuda a les empreses a generar oportunitats de negoci”

  • por

Entrevista original, publicada a ASEITEC

Parlem amb Àlex Ruestes, CEO de The World of THOR, soci tecnològic per a Espanya i Portugal de l’empresa sueca Handheld. Aquesta societat, creada al 2010, comercialitza dispositius mòbils, PDA i Tablets caracteritzats per una gran robustesa i un alt índex de protecció. The World of Thor també comercialitza la plataforma d’Internet de les Coses, BMKIOT.

En base a aquest producte, el proper 19 de juny, l’Àlex Ruestes participarà en una xerrada dedicada a la Internet de les Coses (IoT) on, juntament amb altres dues empreses catalanes, presentarà un cas d’èxit d’implementació IoT. L’acte, organitzat per l’ASEITEC, se celebrarà a la seu terrassenca de CECOT.

Quin és el cas d’èxit que presentareu a la CECOT?
Presentarem el programa que hem instal·lat en una empresa del Maresme dedicada al lloguer de maquinaria per a la construcció. Amb la nostra plataforma BMKIOT, i el sistema de control GPS que incorpora, poden fer traçabilitat de les seves maquines en qualsevol moment i des de qualsevol punt.

Quines característiques presenta BMKIOT?
BMKIOT és una plataforma en el núvol que permet als nostres partners i clients construir solucions d’IoT escalables, en temps real, fiables, segures, i a un preu molt competitiu. Permet la connectivitat de sensors amb tipologies diverses (humitat, llum, localització, pas de persones…), visualitzar les dades i monitoritzar-les en temps real.

És l’IoT una oportunitat per a les empreses que volen millorar el seu rendiment?
Sí, per suposat. Tenir una traçabilitat exacta dels actius fixes facilita ajustar el seu funcionament comercial fins el detall. Nosaltres, The World of Thor, també hem invertit en els departaments tècnics i de desenvolupament per disposar d’una plataforma pròpia d’IoT. Aquesta plataforma ens proporciona una interconnexió integra amb els nostres clients i distribuïdors. Podem tenir coneixement immediat de tots aquells aspectes que són de vital importància per a la seva gestió, una temperatura, una ubicació, qualsevol detall físic, ambiental o d’estat que pot ser rellevant. Disposar d’informació en temps real i a distància ajuda a les empreses a generar oportunitats de negoci.

BMKIOT és personalitzable?
Sí, per exemple, en aquests moments estem treballant en dos projectes totalment diferents. El primer, per a un ajuntament i, el segon, per a una empresa de transport de productes congelats.

Per al consistori, estem construint un software que els faciliti el control i la gestió de les brigades d’obres municipals. Necessiten saber no només quines actuacions es fan en cada moment, quines persones estan actuant i en quins llocs sinó, també, l’estat de manteniment dels vehicles.

A l’empresa de transport de congelats els és imprescindible conèixer l’estat del producte que traslladen. La traçabilitat, en aquest cas, és bàsica perquè han de controlar la temperatura i el grau de congelació i conservació dels aliments en tot moment.

Quins altres productes comercialitza The World of Thor?
Els nostres productes són coneguts perquè combinen un alt rendiment i resistència. Tots els productes tenen un elevat nivell de robustesa i gran capacitat de procés. Amb l’ajuda dels nostres socis empresarials, oferim solucions de mobilitat per a aquelles empreses que treballen en les indústries més exigents, ajudant-los a millorar la seva productivitat i eficiència. Es tracta de productes pensats per treballar en ambients hostils. Poden afrontar temperatures extremes i situacions de treball complexes.

Com és el seu model de negoci?
The World of Thor compta amb departament comercial, servei tècnic propi i una xarxa de distribuïdors amb especialització en solucions de gestió de programari o integradors de sistemes. Això, ens dota d’una estructura seriosa i potent. Podem estar a prop del nostre client i treballar amb ell de manera directa.

Quins són els seus principals clients, a quin sector es dirigeix, principalment?
Sota el nostre lema: “Professionals en mans segures. Seguretat en mans professionals”, atenem empreses de sectors molt diversos: agrícola (Grupo G’S), sanitari (Hospital de Mataró, Oxigen Salut, Assistència Sanitaria Alta Montaña d’Aragó), protecció civil (bombers de Múrcia, ADF’S, Protecció Civil de Madeira…), serveis públics (Aigües de Mataró y Aguas de Navarra), alimentació (El Pozo), logística i maquinaria (Germans Homs, PTM, Suardiaz)…

Quins productes destaca del seu catàleg?
Tots els productes de The World of Thor són destacables però si he d’escollir-ne un, em quedo amb ALGIZ RT7, producte senzill i amb una gran potencia. És una tauleta industrial amb Android, robusta, professional i lleugera… és extraordinària!
Otros artículos de interés
Etiquetas: