La investigadora del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), Alba Cervera, és una de les cinc finalistes al premi Mujeres a Seguir (MAS), dins la categoria de Ciència. Aquests guardons els entrega el portal Mujeres a Seguir i van néixer el 2014 amb l’objectiu de donar visibilitat i reconèixer el talent femení. 

Dins l’apartat de Ciència, Alba Cervera opta al premi com a líder d’un projecte innovador. En el seu cas, és al capdavant de Quantum Spain al BSC-CNS, qui ha de convertir-se en la base de l’ecosistema quàntica de l’estat. Aquesta infraestructura permetrà als científics i les empreses d’aquesta tecnologia perquè puguin desenvolupar aplicacions d’intel·ligència artificial. Alba Cervera és llicenciada en Física per la Universitat de Barcelona (UB), on va cursar un màster en Física de Partícules i un doctorat en Informació i Computació Quàntica.

La resta de nominades són Patricia González-Rodríguez, investigadora de l’Institut de Biomedicina de Sevilla; Nerea Irigoyen, investigadora de la Universitat de Cambridge; Jone Mitxelena, investigadora de la Universitat del País Basc; i Eleonora Viezzer, investigadora de la Universitat de Sevilla…

SIGUE LEYENDO EL ORIGINAL DE ESTA NOTICIA PUBLICADA EN : ESPAI.MEDIA

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

Escucha aquí RADIO60 Una experiencia musical y vivencial a través de más un siglo de ritmos, melodías e historias

.

.