Al 12×12 Pimec defensa la digitalització per millorar la competitivitat empresarial

La patronal catalana de les petites i mitjanes empreses, Pimec, ha defensat aquest dimarts la digitalització de les pimes i els autònoms com a factor indispensable per millorar la competitivitat empresarial i superar la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la Covid. Durant la jornada 12×12 i sota el títol “El futur digital de Catalunya”, el president d’honor de PIMEC, Josep González, ha defensat la col·laboració publicoprivada com a eina per fer front al repte de la digitalització de la nostra economia.

Davant més de 200 empresaris i representants de gremis i associacions professionals, ha animat a totes les pimes i els autònoms a aprofitar les oportunitats que han vingut de la mà de la pandèmia, com els fons europeus Next Generation EU i el programa d’ajuts Kit Digital. “El talent digital i personal qualificat en aquest sentit també és un repte que hem de potenciar”, ha assegurat. Per part seva, el director de Tecnologia i Innovació de PIMEC, Andreu Bru, ha moderat una taula de debat sobre els fons Next Generation EU amb relació al futur digital de Catalunya i ha defensat unes polítiques públiques orientades a la modernització de les nostres empreses. En aquest sentit, considera que els fons europeus han d’arribar de forma ràpida, eficient i transparent a tot el teixit empresarial de Catalunya, especialment a les empreses més petites i els autònoms.

En la seva intervenció, David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, ha dit que “la pandèmia ha posat de manifest la importància de les noves tecnologies en l’àmbit social i econòmic, així com el paper que juguen amb relació a la resiliència”. A més, ha explicat que el sector digital ha incrementat el seu pes a Catalunya, i ha afegit que actualment compta amb 17.000 empreses i amb un creixement d’ocupació acumulat del 50% en els darrers 5 anys.

David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya acte12x12 El futur digital de Catalunya a debat - Sergi Alcàzar

El secretari de Polítiques Digitals del Govern, David Ferrer – Sergi Alcàzar

D’altra banda, José Manuel Casas, director general de Telefónica a Catalunya, ha destacat l’esforç de les xarxes de telecomunicacions a l’hora de fer front als requeriments de la Covid-19, fet que ha estat possible gràcies a la inversió prèvia en fibra. “Des de les tecnològiques podem ajudar en el camí de la transformació digital a tot el teixit empresarial”, ha conclòs. A continuació, s’han desenvolupat diferents taules rodones de la mà de diferents experts, els quals han debatut sobre el futur digital de Catalunya.

A més, l’acte moderat pel director de Tertúlia Digital, Tomàs Cascante, ha comptat amb la presentació del programa KIT Digital, dotat amb 3.067 milions d’euros per a la digitalització dels negocis, per part del director de Red.es, Albert Martínez, i ha finalitzat amb la cloenda de Jordi Marín, director general d’ACEC.

Noticia publicada originalmente en: ElNacional.cat Adrià Rovira

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio