Ajuts de 20.000 euros per a la competitivitat empresarial / ACCIÓ

ACCIÓ posa en marxa una nova edició dels Cupons, ajuts directes per ajudar les empreses en els seus projectes d’internacionalització, digitalització o d’estratègia de sostenibilitat

ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- ha posat en marxa una nova convocatòria dels Cupons a la competitivitat de les empreses. Es tracta d’ajuts de fins a 20.000 euros per acompanyar el teixit empresarial català en els seus projectes d’internacionalitzaciódigitalització o d’estratègia de sostenibilitat. L’agència ha donat a conèixer els detalls de la nova convocatòria en un acte virtual celebrat aquest dimarts.

El secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, ha explicat que “els Cupons a la competitivitat empresarial ja han beneficiat més de 3.800 empreses catalanes i han servit per acompanyar-les a fer les seves primeres exportacions, implementar o desenvolupar noves tecnologies i adaptar el seu model de negoci als canvis de l’entorn”. Castellanos ha destacat que “aquesta tipologia d’ajuts ha de permetre a l’empresa començar un nou procés de reflexió estratègica i definir un full de ruta en diferents àmbits com la digitalització, la sostenibilitat o la internacionalització”.

D’altra banda, Castellanos ha subratllat que aquesta línia d’ajuts té “un gran impacte en les empreses que els han fet servir”. Així ho posa de manifest el fet que un any després de beneficiar-se’n, un 66% de les empreses preveu incrementar la facturació, un 54%, que té la intenció de crear nous llocs de treball; un 88% considera que millorarà la seva posició competitiva, i un 95%, que augmentarà la inversió en l’àmbit en el qual ha aplicat el cupó.

Les set modalitats dels Cupons d’enguany són:

  • Cupons d’estratègia per empreses industrials: Una nova línia que consisteix en ajuts de fins a 8.000 euros per ajudar les empreses industrials a analitzar els canvis de l’entorn i l’efecte que poden tenir sobre els seus models de negoci, així com identificar noves oportunitats i reptes per assegurar la seva competitivitat.
  • Cupons per Programes Europeus R+D+I: Una nova línia d’ajuts de fins a 12.000 euros per obtenir assessorament especialitzat per preparar propostes per a participar en programes europeus col·laboratius de recerca, desenvolupament i innovació (com ara l’Horizon Europe, Life o Digital Europe Programme).
  • Cupons iniciació a l’exportació: Ajuts de fins a 8.000 euros per dissenyar un pla de promoció internacional o subcontractar un export manager que engegui el procés d’internacionalització de l’empresa.
  • Cupons International e-Trade: Ajuts de fins a 6.000 euros per analitzar la presència digital de l’empresa, establir una estratègia digital internacional i dissenyar un pla d’accions als canals digitals.
  • Cupons Green: Ajuts de fins a 8.000 euros per incorporar tecnologies verdes, fer una diagnosi ambiental, definir l’estratègia de sostenibilitat, el full de ruta tecnològic per assolir neutralitat climàtica o un model més circular, així com establir un pla d’acció per a la mitigació o l’adaptació al canvi climàtic. Aquesta línia de cupons forma part del Programa ProACCIÓ Green i es duu a terme en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Climàtic.
  • Cupons d’assessorament en la implantació indústria 4.0: Ajuts de fins a 20.000 euros per l’assessorament en el procés d’integració de tecnologies i solucions de la indústria 4.0 a partir d’una estratègia de transformació digital definida.
  • Cupons tecnologies digitals avançades: Ajuts de fins a 20.000 euros per testar, experimentar i validar l’ús i aplicació de tecnologies digitals avançades mitjançant l’ús d’infraestructures del Digital Innovation Hub de Catalunya (un projecte de la Generalitat coordinat per ACCIÓ), per aplicar-les posteriorment al projecte empresarial.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio