Acord per crear un ‘hub’ aeronàutic a Sabadell

Convertir l’Aeroport de Sabadell en un centre de referència en innovació aeronàutica i aeroespacial de l’Estat. Aquest és l’objectiu que s’han marcat l’Ajuntament, la gestora aeroportuària estatal Aena, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Consorci de la Zona Franca per potenciar la infraestructura i atraure noves activitats econòmiques.

Els quatre agents signaran aquest divendres un protocol de col·laboració que estableix l’ampliació de l’oferta formativa i explorar el camp de la investigació i atraure empreses vinculades amb la innovació. El conveni forma part d’una nova estratègia de ciutat per redefinir la marca Sabadell, com ja s’ha fet en iniciatives com Invest in Sabadell, la Taula per al Desenvolupament Econòmic i la Competitivitat de Sabadell o a través del projecte estratègic en l’àmbit urbanístic i ambiental a la zona Gran Via-Ripoll.

“L’aeroport és un actiu, una oportunitat que ens diferencia de la resta de ciutats. Barcelona té mar, però nosaltres tenim el riu i l’aeroport”, remarca l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en declaracions al Diari. La signatura del protocol ha suposat dos anys de negociacions. L’alcaldessa remarca la importància d’aglutinar els interessos d’institucions tan diferents, com la UPC i el Consorci de la Zona Franca: “És la primera vegada a la història de la ciutat que s’arriba a un acord així”.

La iniciativa tindrà repercussions positives sobre una de les principals escoles de formació aeronàutica d’Espanya, l’Aeroclub Barcelona-Sabadell. Si més no, així ho espera el seu president, Pere-Joan Nogueroles. “Generar activitat econòmica i reforçar la formació a l’aeroport era necessari”, considera per després sumar-se a l’acord institucional: “Farem totes les accions per garantir que l’aeroport creixi i en surti reforçat. Sabadell és el nostre ADN i la nostra voluntat és estar aquí”.

4.000 llocs de feina

L’Aeroport de Sabadell és una de les infraestructures més importants de l’Estat en formació aeronàutica. Si es té en compte el nombre de vols, està pràcticament al nivell d’operacions de Madrid-Cuatro Vientos, amb més de 22.000 vols fins al maig (24.731 a l’aeroport madrileny)…

segueix llegint l’original a Diari de Sabadell

 

 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio