ACCIÓ intensifica el suport a les startups i pimes catalanes sumant-se al projecte europeu GO-SME per

La iniciativa està finançada pel programa Horizon 2020 i compta amb la participació de 12 agències de suport a la innovació d’Europa

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- s’ha unit al projecte europeu GO-SME amb l’objectiu d’impulsar el suport a les startups i pimes catalanes més innovadores. Es tracta d’una iniciativa europea finançada pel programa Horizon 2020 que compta amb la participació de 12 regions europees de suport a la recerca i la innovació de països com Bèlgica, Alemanya, Luxemburg, Itàlia o Portugal.

El projecte, que s’allargarà fins l’abril del 2023, servirà per compartir experiències i bones pràctiques en l’àmbit del suport a les pimes i startups. Fruit d’aquest procés es dissenyarà una convocatòria per seleccionar un grup d’empreses de cada regió per rebre un servei d’assessorament professional perquè tinguin més capacitats competitives i estratègiques per accedir als ajuts que proporciona la Comissió Europea en l’àmbit de la innovació. Les millors d’aquesta fase accediran a un nou servei de coaching a escala europea. A més, les empreses també podran accedir a una mentoria addicional que oferirà l’escola de negocis IESE.

Accedir a l’EIC Accelerator

L’objectiu final del programa és que les startups augmentin la seva participació en programes de finançament com l’EIC Accelerator. Aquest instrument, que compta amb un pressupost superior als 10.000 milions d’euros pel període 2021-2027, està destinat a finançar empreses emergents de base tecnològica d’alt valor afegit. En concret, cada startup pot accedir a un ajut de fins a 2,5 milions d’euros i a una inversió de 15 milions d’euros de la Comissió Europea.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio