Accexible, la start-up barcelonina que detecta l’Alzheimer amb la parla

L’emergent ofereix una solució tecnològica per identificar biomarcadors vocals de deteriorament cognitiu o trastorns mentals

En processos de deteriorament cognitiu, com en la majoria de les malalties, una detecció ràpida pot esdevenir un moment clau en qualsevol tractament. Als primers estadis del desenvolupament d’afeccions com ara l’alzheimer es dirigeix la start-up barcelonina Accexible, una de les més cridaneres i escalables del potent ecosistema healthtech de la ciutat. “Ens dirigim a la frontera entre estar sa i patir un deteriorament cognitiu lleu”, explica a Món Economia la cofundadora i CEO Carla Zaldua. Des de la seva principal localització a la capital catalana, el Pier01 del Tech Barcelona, Accexible ofereix una solució de salut accessible i a la vegada profundament disruptiva: detecta paràmetres de trastorns de deteriorament cognitiu a la parla, mitjançant un tall de veu de menys d’un minut del potencial pacient.

D’acord amb els resultats d’una sèrie d’assajos clínics que des de l’empresa han “explorat en profunditat”, la solució d’Accexible serveix com una valuosa assistència als professionals de la salut en la detecció precoç de trastorns com el mateix alzheimer o el parkinson. Els algoritmes de l’aplicació permeten estudiar “allò que diu el pacient, però també com ho diu”. És a dir, analitza el discurs de l’usuari però també modulacions i cadències en la veu; i detecta pistes que poden escapar-se fins i tot a l’ull mèdic més entrenat per establir patrons que puguin coincidir amb un diagnòstic primerenc de les malalties a què apunta. Segons Zaldua, la precisió és elevadíssima; de fins a un 90%….

SIGUE LEYENDO EL ORIGINAL DE ESTA NOTICIA PUBLICADA EN : MÓN ECONOMIA

BARCELONADOT no se hace responsable de la información
que contiene este mensaje y no asume responsabilidad alguna
frente a terceros sobre su íntegro contenido, quedando igualmente
exonerada de la responsabilidad de la entidad autora del mismo.

Escucha aquí RADIO60 Una experiencia musical y vivencial a través de más un siglo de ritmos, melodías e historias

.

.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio