73 empreses catalanes participaran enguany a l’ISE, un 7% més que l’any passat

Segons càlculs de l’agència ACCIÓ del Departament d’Empresa i Treball, Catalunya és el 5è territori del món amb més empreses que participen al congrés, només per darrera de Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units

  • En conjunt, Catalunya representa el 63% del total de participació de l’Estat espanyol al congrés més important del món del sector audiovisual, que comença demà a Fira de Barcelona
  • Del total de companyies catalanes, 21 exposaran els seus productes i tecnologies al pavelló organitzat per ACCIÓ amb l’objectiu que trobin inversors, coneguin socis i nous clients, guanyin visibilitat i obrin nous mercats internacionals

73 empreses i entitats catalanes participaran amb estand a l’edició d’enguany de l’Integrated Systems Europe (ISE), el congrés més important del món del sector audiovisual que se celebra a partir de demà a Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat. Segons càlculs del Departament d’Empresa i Treball, es tracta d’un 7% més que el 2022, quan hi van assistir 68 companyies.

De fet, Catalunya és el 5è territori amb més companyies i entitats que participen a l’esdeveniment, superat només per la Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units, i per davant de països com Corea del Sud, Països Baixos o França. En conjunt, la participació catalana al congrés representa el 63% de les empreses de l’Estat espanyol amb presència a l’ISE.

Del total de companyies catalanes que comptaran amb un espai físic a l’esdeveniment, 21 estaran ubicades al pavelló de la Generalitat de Catalunya a l’ISE, organitzat per ACCIÓ, un espai de 400 m2 de superfície. L’objectiu és que trobin inversors, coneguin socis i nous clients, guanyin visibilitat i obrin nous mercats internacionals.

Aquestes empreses són: AdtelAir Parfum (Puig), Amate AudioAudiotecnologiasAiwa Europe, Be LIT StudioBlackfishEbantic Systemsla Fundació EurecatGlobal Room (Albiral)HertaiDISC Information TechnologiesInvelon TechnologiesKumuxLavinia ServicesLedscontrolMarvut TechnologiesNRDmultimediaOktics ATZSeeSound i TMM-Group.

Open Innovation Challenge

En el marc del congrés, ACCIÓ també organitza l’ISE Open Innovation Challenge, un conjunt de trobades que té per objectiu connectar les empreses catalanes per impulsar la innovació oberta. En el marc d’aquestes reunions, una desena de corporacions catalanes presentaran els seus reptes de negoci i, d’altra banda, altres empreses i startups proveïdores de tecnologia els oferiran les seves solucions per fer-hi front.

Enguany, les empreses catalanes que presentaran els seus reptes a l’ISE Open Innovation Challenge són KriskadecorAntaixSuarala Fundació de Recerca de Sant Joan de DéuAdditio AppKids&Us, la CCMA i BMat. Totes elles busquen les solucions tecnològiques innovadores més adients per impulsar 18 projectes relacionats amb el sector audiovisual, la intel·ligència artificial, el big data o la realitat virtual. Els participants d’aquestes reunions bilaterals podran trobar-se tant de manera presencial al congrés com en línia. En total, es preveu que es realitzin al voltant de 250 reunions.

En l’edició de l’any passat de l’ISE, les empreses catalanes Marvut Technologies i Arthur Holm van arribar a un acord en el marc de l’ISE Open Innovation Challenge que els ha permès desenvolupar un showroom de realitat virtual que presentaran precisament en l’edició d’enguany del congrés i que permetrà als seus clients potencials experimentar amb els seus productes.

 

IoT Solutions World Congress

La celebració de l’ISE coincideix un any més amb la de l’IoT Solutions World Congress, el principal esdeveniment mundial del sector de la Internet de les Coses i les tecnologies associades a la indústria 4.0ACCIÓ hi acompanyarà 34 empreses catalanes, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, que podran presentar les seves tecnologies i solucions innovadores, vinculades a la Internet de les coses, la intel·ligència artificial, la realitat virtual, el 5G o la ciberseguretat.

Les empreses i entitats del Pavelló Català són 3dthinksAEInnovaAline Precision, Bim6D, Bloock, Bookline, el CTTC, Code Factory, Ctrk4 Enviro, el CVC, Datison, Disatec, Endepro, Eurecat, Hedyla, i2Cat, Iquadrat, Maxsens, MCSystems, MobileKnowledge, ModPow Engineering, Pickdata, Retexcycle, Setitem, Sigma Industrial Precision, Sitep, Smartech Cluster, Smilics, Sterna Innovation, Taxitronic, Thingtia, Wagtel, Wavecontrol, Zertifier.

Així mateix, ACCIÓ també organitzarà un Brokerage Event, una sèrie de reunions bilaterals preagendades d’uns 20 minuts entre empreses per establir nous contactes i trobar socis locals i internacionals amb qui iniciar relacions comercials, desenvolupar projectes tecnològics i empresarials cooperatius. En total, es preveu que es realitzin prop de 300 reunions amb presència tant d’empreses catalanes com internacionals, ja sigui en format virtual o presencial.

D’altra banda, en el marc del Barcelona Cibersecurity Congress organitzat per la Fira de Barcelona i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC), es presentarà l’informe ‘Ciberseguretat a Catalunya’, elaborat per ACCIÓ en col·laboració amb l’ACC. Durant l’acte es donaran a conèixer les principals tendències i reptes d’aquest sector, a més dels projectes empresarials que ja s’estan impulsant a Catalunya en aquest àmbit.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio