#634 El New Space català amb Dani Marco

Dani Marco, director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya ens explica la estratègia en l’àmbit de la denominada nova economia de l’espai (New Space) per impulsar un nou sector econòmic d’alt valor afegit mitjançant l’ús de satèl·lits més petits i de menor cost, que orbiten a baixa altura, també coneguts com a nanosatèl·lits.

Es calcula que el desenvolupament d’aquesta economia generarà 1.200 nous llocs de feina i una facturació de 280 milions d’euros fins al 2025.

El New Space proporciona oportunitats per a aplicacions molt diverses, incloent-hi la recerca científica, el desenvolupament i qualificació de tecnologia espacial, l’observació de la Terra i les telecomunicacions.

Primeres actuacions de l’Estratègia

L’Agència Espacial de Catalunya serà l’estructura administrativa per gestionar les actuacions en aquest àmbit. La primera és la posada en marxa d’una infraestructura experimental en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

El projecte compta amb un pressupost de 2,5 milions d’euros i inclou el llançament de dos nanosatèl·lits per desplegar serveis experimentals d’Internet de les Coses. El llançament està previst per al primer semestre del 2021.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll al inicio