50 equips catalans participen al concurs de satèl·lits de l’Agència Espacial Europea

Una cinquantena d’equips de 37 centres educatius de 30 municipis catalans participen al concurs de satèl·lits CanSat que promou l’Agència Espacial Europea CanSat i en què els escolars han de construir i llançar un satèl·lit amb les mides d’un refresc i llançar-lo.

Al concurs hi prenen part estudiants de tots els estats membres de l’Agència Espacial Europea i abans de conèixer els guanyadors del continent, se celebraran territorials prèvies a casa país.

Després d’haver construït els petits satèl·lits, es llencen des d’una alçada d’un quilòmetre des d’una plataforma i durant la caiguda s’estudia les dades que ha recopilat i si ha aconseguit un aterratge segur.

Abans de competir contra equips d’arreu de Catalunya, hauran de competir territorialment. Aquesta fase té el suport dels Departaments de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, Educació de la Generalitat de Catalunya i ESERO Spain.

En cas de superar-la accediran a la ronda catalana, i de guanyar-la, a la fase estatal. Més endavant es decidirà els guanyadors en la fase europea. La construcció del satèl·lit arriba seguida del llançament dels coets és prevista per al 15 de març i fins el 29 d’abril. La competició estatal serà del 25 d’abril fins el 8 de maig i els llançaments europeus tindran lloc el mes de juny.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Scroll al inicio