Vinton Cerf, pioner d’internet: “Els catalans són intrèpids revolucionaris digitals”


28 marzo 201900 TOP, 02 Catalunya TIC
20190328052550-imagen-destacada-92.jpg

Vinton Cerf, considerat un dels “pares” d’internet, ha dit que els catalans són “intrèpids revolucionaris digitals”. Cerf ha rebut aquest dimarts al vespre el 30è Premi Internacional Catalunya. El govern de la Generalitat ha reconegut l’actual vicepresident de Google, que també va autoritzar el domini .cat.

El mateix Cerf ha dividit la dotació del premi a parts iguals i ha donat 20.000 euros a la Fundació PuntCAT, 20.000 a la biblioteca Folger Shakespeare Library per a la traducció de Shakespeare al català i 20.000 a la Fundació La Marató de TV3 per promoure la recerca.

Vinton Cerf rep el Premi Internacional Catalunya del president de la Generalitat, Quim TorraEl president de la Generalitat QuimTorra ha recordat que l’any passat no es va atorgar el premi per l’aplicació del 155 i ha fet una reivindicació de la llibertat d’informació.

“Com a govern i com a país tenim una oportunitat i un repte. Una oportunitat de conduir el canvi i el repte de generar un nou model de governança. Que sigui equivalent a una nació del segle XXI amb una república digital. I, per aconseguir-ho, els descobriments i l’expertesa del doctor Vinton Cerf seran molt útils.”

Cerf ha assegurat que rebre aquest guardó és “un honor extraordinari i inesperat”. En el seu discurs ha destacat els reptes de futur que presenten les noves tecnologies els anys vinents, “una onada a punt d’arribar” que ho canviarà tot.


En particular, ha comentat els avenços que generarà l’Internet de les Coses (IOT per les seves sigles en anglès) i s’ha mostrat comprensiu amb la “preocupació” que es perdin llocs de treball, tot i que segons la seva opinió se’n generaran “molts més” dels que es destruiran.

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain