VALLÈS OCCIDENTAL / Un nou centre d’innovació en 3D obre a Terrassa


31 mayo 201802 Catalunya TIC
x

Catalunya guanya múscul com a referència continental en el camp de la impressió en 3D gràcies a la inauguració, ahir, d’un nou centre europeu d’innovació digital en aquesta tecnologia

S’anomena International Advanced Manufacturing (IAM) 3D HUB i és el fruit de la col·laboració d’HP, Leitat, Renishaw, Coniex, Fira de Barcelona i In(3D)ustry per fer créixer l’ecosistema de la fabricació additiva.

Amb unes instal·lacions de 600 m² on treballaran una vintena d’especialistes amb les darreres tecnologies en impressió 3D (fins a set de diferents, fins i tot amb metalls), la nova entitat té com a objectiu accelerar-ne l’adopció i desenvolupament involucrant tant professionals tecnològics com agents econòmics.

L’IAM 3D Hub es concep com un centre d’innovació i una finestra única per a empreses o emprenedors potencials adoptants d’aquesta revolucionarà manera de crear objectes per avaluar, orientar i abordar totes les seves necessitats en aquest camp.

El centre treballarà amb tot tipus d’empreses i sectors, des d’empreses emergents (start-ups) i pimes fins a grans empreses interessades en l’adopció d’aquest sistema. Oferirà serveis d’experimentació i proves, solucions d’extrem a extrem, serveis de tutoria per a empreses, R+D al llarg de la cadena de valor i formació especialitzada.

La intenció és anar ampliant progressivament els acords amb empreses i institucions de l’entorn per poder guanyar encara més presència. De fet, les previsions de creixement per a aquest centre són equivalents a les grans expectatives del sector. D’aquí que la seu a Terrassa, que ja funciona les 24 hores del dia i els set dies de la setmana, es consideri només una primera etapa i ja s’hagi previst la inauguració per al 2019 d’una nova seu a Barcelona amb 12.000 m².

SSigue leyendo el original en: elpuntavui

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain