VALLÈS OCCIDENTAL / Estudiants de l’ESEIAAT creen solucions per ajudar pacients amb discapacitats


11 enero 201809CTIC
Senior life science research researching in modern scientific laboratory. Focused senior life science professional holding and observing the micro chip. Lens focus on the chip.

Plantejar una sèrie de problemes reals que viuen diàriament persones amb discapacitat i els seus fisioterapeutes a estudiants de disseny industrial de la UPC. Aquesta és la iniciativa que han posat en marxa l’Hospital Asepeyo Sant Cugat i el professor de l’ESEIAAT Tomeu Ventayol, en el marc de l’assignatura ‘Disseny Integral del Producte’ del grau en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte. Els estudiants havien de trobar, en col·laboració amb el personal del centre hospitalari, solucions factibles a través de prototips reals que millorin en algun aspecte concret la qualitat de vida dels pacients o facilitin el treball dels professionals que els ajuden en la rehabilitació.

Els prototips seran avaluats com a treball acadèmic dins de l’assignatura però també per part dels professionals sanitaris, que comprovaran que les solucions proposades siguin funcionalment viables, tot i que alguns pacients ja han comprovat l’efectivitat d’alguns d’aquests prototips ideats pels estudiants.

Els estudiants han presentat les solucions a l’Hospital Asepeyo Sant Cugat en un acte, el 22 de juny,  en què ha participat Josep Lluís Barrachina, sotsdirector mèdic de l’Hospital Asepeyo Sant Cugat i coordinador de la iniciativa a l’hospital; Xavier Roca, director de l’ESEIAAT; Jordi Voltas, sotsdirector cap d’estudis de l’ESEIAAT, i Tomeu Ventayol, professor de l’ESEIAAT i responsable de la iniciativa a l’Escola.

Aprendre a caminar de manera autònoma

Un dels prototips presentats està pensat per ajudar a recuperar el patró de la marxa en pacients que, després de patir un ictus, han hagut d’estar sense caminar durant un cert temps. Actualment la rehabilitació es realitza amb un caminador, sota la supervisió d’un fisioterapeuta, de manera que el temps diari invertit en la recuperació depèn de la càrrega de feina del fisioterapeuta i del temps que pugui dedicar a cada pacient.

Segueix llegint l’original a / Sigue leyendo el original en: Nació Digital

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain