Uns1.500 estudiants participen al programa Cisco per fomentar l’interès per la nova tecnologia


Uns 1.500 estudiants d’entre 11 i 13 anys (de 5è de Primària a 1r de Secundària) han participat en la cinquena edició del Programa Escola de Cisco. Dissenyat per inspirar en els joves l’interès per la tecnologia i la seva capacitat transformadora, la iniciativa té lloc anualment

Pertanyents a 21 col·legis espanyols i i 5 de belgues, els escolars han dedicat prop de vuit mesos a aprendre aspectes bàsics de les TIC, treballar en equip i presentar un projecte real enfront de les diferents comunitats escolars. Supervisats pels professors de cada centre i per voluntaris de Cisco.

La iniciativa -en la qual han participat 22 voluntaris de Cisco- consta de cinc fases: formació sobre la importància de les TIC en la vida diària; nocions bàsiques de l’Internet of Things (IoT); taller pràctic de IoT; concurs de programació per grups i presentació del seu projecte davant un jurat integrat per empleats de Cisco, directors de col·legi i pares de l’AMPA; i visita a les oficines de Cisco. La creació d’idees innovadores, el treball en grup i la capacitat de síntesi i presentació són unes altres de les habilitats transversals que el programa tracta d’ensenyar de forma divertida.

Després de presentar davant el jurat el seu projecte de IoT, els grups guanyadors van mostrar la seva maqueta a la resta de col·legis en diferents dies de maig. Per a això, van utilitzar les sales de TelePresencia situades en les oficines de Cisco a Madrid i Barcelona. Alguns van presentar en anglès, i uns altres en espanyol. La solució de col·laboració Cisco TelePresence combina àudio i vídeo d’ultraalta definició amb elements interactius per proporcionar una experiència molt similar a la comunicació presencial. 

Segueix llegint l’original a: diaridegirona

alta

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain