Tecnòlogues, dones que reclamen referents


14 marzo 201801 MundoTIC, 03 Dona TIC
x

Professionals de l’enginyeria aposten per creure en elles mateixes com la millor eina per fer front a la pregunta “tu eres l’enginyera?”

 La Nerea de la Corte és enginyera industrial especialitzada en tècniques energètiques. Treballa a Endesa des del 1999, on ara es dedica al desenvolupament i gestió d’iniciatives ambientals. Al seu departament són quatre dones i cinc homes, una xifra en equilibri que dista molt de la realitat que viuen en altres companyies. També de la seva etapa universitària, on calcula que únicament prop del 10% dels alumnes eren dones. “Era molt minoritari. Ara ha augmentat, però no suficientment”, comenta. Perquè només un 17% dels estudiants de carreres STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) a la Unió Europea són dones, una xifra que demostra que en ple segle XXI encara etiquetem les professions segons el gènere.
.

De la Corte va escollir aquesta carrera a través del seu pare. “Ell tenia una feina assimilable al de l’enginyeria i a mi em cridava l’atenció. Vaig prendre la decisió quan feia COU i vaig tenir la sort que els meus professors em van donar suport i em van recomanar fer enginyeria industrial per tenir una formació general de caràcter tècnic i no encasellar-me”, relata. A ella no la va fer enrere que tots els seus referents fossin homes, que les dones que veia en el sector es dediquessin a la investigació, ella volia tocar la part pràctica de la indústria.

:

Segueix llegint l’original a: viaempresa

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain