TARRAGONÈS / El vehicle elèctric, prioritat desigual per als ajuntaments tarragonins


13 abril 201802.00 Catalunya
X

El vehicle elèctric ha de ser el model de turisme en els propers anys en benefici de la sostenibilitat ambiental

En dades de 2017, les darreres disponibles, el 5,1% de les matriculacions de nous vehicles a Catalunya ha estat de cotxes elèctrics i híbrids, molt lluny encara del 48% que representen els vehicles de dièsel i el 43% dels de gasolina.

Ara bé, què es fa des de l’administració pública local, a les comarques de Tarragona, per fomentar la proliferació d’aquest nou model de transport? Hi ha prou punts de recàrrega? Hi ha projectes per instal·lar-ne més? Les flotes municipals de vehicles prediquen amb l’exemple i aposten pel cotxe elèctric? A delCamp.cat hem fet una radiografia de la situació als principals punts de l’àrea metropolitana de Tarragona.

Tarragona, a les beceroles

L’Ajuntament de Tarragona compta de moment, només, amb tres vehicles elèctrics, que pertanyen a Ematsa, l’empresa municipal mixta d’aigües. Segons informa el consistori, durant els pròxims dies s’incorporarà un nou vehicle d’aquestes característiques a la flota. I, a mesura que es va fent la renovació de cotxes es té en compte la possibilitat d’adquirir híbrids o elèctrics, confirma l’Ajuntament. És un factor que es té en compte i que depèn de les necessitats requerides.

Pel que fa al conjunt de la ciutat, a Tarragona hi ha 294 vehicles híbrids i elèctrics censats. La ciutat té tres punts de recàrrega públics que es troben a l’aparcament Saavedra, i que, per tant, són soterrats. Els pròxims mesos s’inauguraran sis punts més a la via pública. Se situaran a la plaça Imperial Tàrraco, a la Vall de l’Arrabassada, a la Tabacalera, i dos a l’Anella Mediterrània. La instal·lació d’aquests nous punts es va adjudicar fa tot just uns dies.

Segueix llegint l’original a: deltcamp

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain