Tan dolenta és la tecnologia?


12 enero 201801 Mundo TIC
x

Empreses com Google, Facebook i Apple han passat en poc temps d’estar de moda a tenir la reputació de les tabacaleres

No fa gaire, la tecnològica era la indústria més de moda. Tothom volia treballar a Google, Facebook i Apple. Però durant l’últim any, la situació ha canviat. Alguns creuen que la tecnologia és com la indústria del tabac: grans empreses que fan milers de milions de dòlars amb una addicció destructiva. Altres opinen que és com la lliga de futbol americà NFL, una cosa que adoren milions de persones però que tothom sap que deixa un rastre de restes humanes al seu pas.

Segurament les persones que treballen en el sector, que generalment volen convertir el món en un lloc millor, no volen anar per aquest camí. Serà interessant veure si poden fer les accions necessàries per evitar que les seves empreses es converteixin en pàries socials.

Hi ha tres crítiques principals als gegants de la tecnologia. La primera és que està destruint els joves. Les xarxes socials prometen acabar amb la soledat, però en realitat la fan augmentar i produeixen una intensa sensació d’exclusió social. La missatgeria digital i altres tecnologies donen més control sobre les interaccions socials, però també condueixen a interaccions menys consistents i menys compromisos reals amb el món.

Com Jean Twenge ha demostrat en llibres i assajos, des de la popularització dels telèfons intel·ligents els adolescents passen molt menys temps amb els seus amics, surten menys i treballen menys.

Segueix llegint l’original a: ara

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain