Seran conscients les màquines algun dia?


10 enero 201800 TOP, 01 Mundo TIC
x

Els sistemes d’intel·ligència artificial poden processar i emmagatzemar molta més informació que els humans, però ¿poden arribar a ser creatius o desenvolupar conceptes com la llibertat?

Oblideu-vos dels modestos progressos incrementals de l’actualitat en el camp de la intel·ligència artificial, com ara la capacitat cada vegada més gran dels cotxes de conduir-se ells mateixos. És possible que s’estigui gestant un canvi trencador: el sorgiment d’una màquina que arribi a tenir coneixement d’ella mateixa i del que l’envolta, i que sigui capaç d’assumir i processar quantitats ingents de dades en temps real. Aquesta màquina es podria enviar a missions perilloses, a l’espai exterior o fer-la entrar en combat. A més de traslladar persones d’una banda a l’altra, podria ser capaç de cuinar, netejar, fer la bugada i, fins i tot, fer companyia als humans quan no tinguin ningú a prop.

Un conjunt de màquines particularment avançades podria substituir els humans en, literalment, totes les feines. Això salvaria la humanitat d’haver de dedicar-se a fer tasques pesades en el seu dia a dia, però també faria trontollar molts dels fonaments de la societat. Una vida sense feina, dedicada només al lleure, podria revelar-se com a distòpica.

Les màquines conscients també generarien problemes d’ordre jurídic i ètic inquietants. ¿Passaria una màquina conscient a ser considerada una “persona” en termes jurídics i a ser responsable dels seus actes si fes mal a algú o hi hagués algun incident? Per plantejar un supòsit encara més aterridor, ¿podrien aquestes màquines rebel·lar-se contra els humans i voler-nos anorrear? En cas que sí, podrien representar la culminació de l’evolució.

Segueix llegint l’original a: ara

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain