SEGRIÀ / Les empreses del Parc Científic de Lleida tenen un dèficit de 170 programadors


13 diciembre 201709CTIC
DIADA

La xifra s’ha posat de manifest en una jornada que busca fomentar les vocacions tecnològiques entre els estudiants de Secundària

Les empreses tecnològiques del Parc Científic de Lleida tenen actualment un dèficit de 170 programadors. La xifra s’ha posat de manifest en una jornada que busca fomentar les vocacions tecnològiques entre els estudiants de Secundària. Un dels principals incentius, per tant, és que els perfils professionals tecnològics són dels més demanats pel mercat laboral i “tenen feina assegurada”, segons ha remarcat l’organitzador de la jornada i coordinador dels laboratoris TIC del Parc, Andreu Ibáñez.

Durant tot el matí s’han programat xarrades sobre les possibilitats que ofereix el núvol, els assistents personals, la realitat virtual o l’Internet de les coses. També s’ha dedicat una sessió a l’empoderament de les dones en el món de la tecnologia, on continuen sent minoria. Com a exemple, dels 130 inscrits a la jornada d’aquest dissabte les noies no arribaven al 10%. A la tarda els assistents aprendran a programar les seves pròpies aplicacions de Google.

La d’aquest dissabte és la quarta edició de l’esdeveniment, que porta per nom Google Devfest High School Developers Parade Lleida 2017 i l’organitza el Google Developer Group (GDG) de Lleida amb la col·laboració de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta d’una jornada d’aprenentatge tecnològic dirigit a estudiants de formació professional i batxillerat, que han estat la meitat dels inscrits, però oberta a tothom qui vulgui aprofundir els seus coneixements de noves tecnologies.

L’organitzador i coordinador dels laboratoris TIC del Parc Científic de Lleida, Andreu Ibáñez, ha insistit que “és important que potenciem les vocacions tecnològiques perquè els estudiants que optin per aquest camí tenen grans possibilitats de treball en un futur”.

 

Segueix llegint l’original a: vilaweb

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain