RTVE, Atresmedia i Mediaset uneixen forces per llançar una plataforma digital


22 marzo 201801 Mundo TIC
x

Els tres principals grups audiovisuals espanyols -la corporació pública RTVE, Mediaset i Atresmedia- han anunciat avui el llançament d’una plataforma digital conjunta

que permetrà als espectadors accedir des d’un únic portal als continguts generats per tots tres. El nou projecte, que  funcionarà amb tecnologia  HbbTV (Hybrid Broadband Television, o televisió híbrida de banda ampla), encara no té data de posada en funcionament i està oberta a la participació d’altres operadors. 

La decisió d’unir forces té com a objectiu buscar una alternativa a les limitacions de la TDT en termes d’ample de banda, que fa que l’emissió en HD o 4K sigui més difícil. La TDT té un ample de banda limitat que es redueix a mesura que s’hi sumen operadors, tal com passa amb la cessió de canals digitals a empreses de telefonia. Amb la nova plataforma, que té un ample de banda il·limitat gràcies a internet, els tres impulsors obren una porta que els permet oferir més continguts i amb més qualitat.

En aquest sentit, RTVE ha explicat que la plataforma no només recollirà els continguts que es poden veure actualment a través dels seus canals de TDT, sinó que també permetrà recuperar sèries i programes ja emesos o programació feta en exclusiva per a la nova aplicació. En una segona fase del projecte la plataforma digital comptarà amb serveis addicionals OTT (‘over the top’) que permetran distribuir continguts amb funcionalitats específiques.

La plataforma conjunta conviurà amb les pròpies de cada canal, com són Atresplayer, Flooxer, Mitele, RTVE a la carta o Playz.

Segueix llegint l’original a: ara

alta

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain