Roberto Viola / La Comissió Europea premiada en la 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica


El director general de Xarxes de Comunicació rep el primer Premi d’Honor internacional
Roberto Viola destaca l’experiència de Catalunya com a “ecosistema d’innovació que pot inspirar moltes d’altres regions europees”

El director general de Xarxes de Comunicació, Contingut i Tecnologies, Roberto Viola, ha rebut avui el Premi Internacional d’Honor de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. És la primera vegada que es concedeix aquest guardó a nivell internacional.

Roberto Viola  no ha pogut ser present a la cerimònia que s’ha celebrat aquest vespre a l’Auditori, però ha enviat un vídeo d’agraïment on ha destacat l’impacte positiu que l’actual “revolució digital i tecnològica” pot tenir en la vida dels ciutadans. En una declaració de prop de cinc minuts enregistrada des de Brussel·les en anglès, català i castellà, Viola ha posat de manifest el bon posicionament d’Espanya, de Catalunya i de Barcelona en aquesta transformació digital. El director general de la Comissió considera que l’experiència de Catalunya és “un exemple d’un ecosistema d’innovació” que “podria inspirar a moltes altres regions europees”.

A més, les declaracions de Viola han posat de relleu “la important participació dels enginyers catalans en àrees de recerca essencials com ara el 5G, la computació d’alt rendiment o els digital innovation hubs”, així com també la presència d’Espanya en els programes d’R+D de la Comissió Europea i en moltes altres activitats industrials i de recerca.

Pel que fa Barcelona, Viola ha reconegut el paper de la ciutat com a capital mundial de la telefonia mòbil i com a seu del Mobile World Congress. També ha destacat el potencial de la capital catalana pel que fa al futur desplegament del 5G. Així mateix, el director general ha reconegut el lideratge de Barcelona en d’altres àrees d’innovació que són prioritàries per a la Comissió Europea, com ara la supercompultació, i ha esmentat, en aquest sentit, la tasca del Barcelona Supercomputing Centre (BSM).

A l’hora de concedir el primer guardó internacional de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, el jurat ha tingut en compte el paper de lideratge de Viola en iniciatives com ara l’eliminació del sobrecost per ‘roaming’ a la UE, la implementació dels primers pilots en 5G o els programes Galileu i Copernicus. Viola també ha impulsat dues grans iniciatives en marxa actualment: el programa Euro High Performance Computing i el programa europeu coordinat en Intel·ligència Artificial.

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain