RIPOLLÈS / El Consell Comarcal posarà 70.000 euros perquè la fibra òptica arribi a la Vall de Camprodon


El Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat per unanimitat una modificació del pressupost de l’any 2017 per la concessió de crèdit extraordinari per finançar la implantació de la fibra òptica a la Vall de Camprodon

En total, aquesta corporació aportarà 70.000 euros per desplegar aquesta millora tecnològica. A més, els Ajuntaments -en funció dels habitants dels municipis afectats- i la Diputació de Girona també hi aportaran finançament. El president del Consell, Joan Manso (CiU), ha explicat que l’operació més senzilla per començar a desplegar la fibra òptica i amb un millor ”cost-benefici” és el tram entre Ripoll i Sant Joan, un fet que d’alguna manera garanteix que s’estengui per la Vall de Camprodon fins arribar a Setcases.

Amb la resolució d’aquest tram es podrà assegurar que els municipis de Sant Pau de Segúries, Camprodon, Llanars, Vilallonga i Setcases tinguin accés a la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC). Així doncs, l’extensió de la fibra òptica pública resseguirà la via verda fins al municipi setcasenc i ”d’aquesta manera es podrà interconnectar amb alguna cosa perquè sinó quedaria aïllada”. En el cas d’Ogassa i Molló no estan dins del paquet perquè circulen dins d’un altre règim. D’altra banda, si es pot habilitar en el pressupost, més endavant es resoldrà l’arribada de la fibra òptica a la Vall de Ribes. En aquest cas, la xarxa s’estendria des de Campdevànol -on ja està instal·lada- i es portaria fins a Ribes de Freser, on es ramificaria cap a la resta de municipis.

Manso ha recordat que hi ha dues possibilitats per fer arribar aquesta tecnologia a la comarca. La primera és el desenvolupament de la fibra òptica privada.

 

Segueix llegint l’original a: naciodigital

alta

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
Sorry - nothing planned yet!
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain