Reivindicar el paper de la dona en el món de la ciència i la tecnologia


6 marzo 201905Dona TIC, 90 Pae
20190306060250-Z-FOTO-BDOT-13.jpg

Cultura – 04/03/2019 12:07 h. – Beatriu Sanchís

El projecte Tecnogirl, que té lloc a les biblioteques de Mataró, vol  divulgar la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària i especialment pretén fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies entre dotze i divuit anys per contribuir a posar fi a la bretxa de gènere que existeix en professions d’aquest àmbit.

Tecnogirl és una iniciativa de TecnoCampus que forma part del programa BiblioLab de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Per al desenvolupament d’aquest projecte s’han establert tres tipus d’actuacions: sensibilització, coneixement i acció. Entorn a les actuacions de sensibilització, el projecte compta amb una exposició sobre dones científiques i tecnològiques vinculades a la ciutat de Mataró amb la intenció d’apropar els estudiants i els centres educatius a aquestes figures, alguna de les quals serà present en els tallers de lectura que es realitzaran a les biblioteques.

La mostra es pot visitar del 6 de març al 8 d’abril a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró.

Pel que fa a les actuacions de coneixement i acció, durant el projecte es realitzaran tallers de tecnologia i ciència per apropar als estudiants en especial i el públic en general a noves metodologies. Seran tallers curts, intensius i pràctics.

Finalment, la gran activitat del projecte serà una hackathon, que consisteix en un esdeveniment creatiu i formatiu en el qual els participants han de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia. En aquest cas, es realitzarà una HackGirl el proper dissabte 16 de març  al Tecnocampus de Mataró i el repte social al qual s’haurà de donar resposta serà la gestió de residus, concretament la millora en la r

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
julio 2019
L M X J V S D
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain