Pugen els accidents a la feina, però baixa l’Índex d’Incidència al Maresme


31 mayo 2019PAE
Z-FOTO-BDOT

El Maresme ha tancat 2018 amb un nou increment de la sinistralitat laboral. El nombre total d’accidents en el lloc de feina ha augmentat en un 2,28% respecte a l’any anterior. Tot i això, l’Índex d’Incidència, que és el que mesura el nombre de sinistres laborals per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social, s’ha reduït en un 3,46%. La comarca, segons l’estudi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local, manté un Índex de sinistralitat laboral superior al provincial i al català.

És el cinquè any consecutiu que el Maresme registra un increment de la sinistralitat laboral en termes absoluts. Concretament, al llarg de 2018 es van comunicar 3.716 baixes laborals com a conseqüència d’accidents a la feina, 83 més que l’any anterior. Aquest augment es va concentrar en els sinistres que van ocasionar ferides de pronòstic lleu a les treballadores i treballadors. En canvi, van baixar els greus i, sortosament, no es va registrar cap víctima mortal. De fet, el 99,41% del total d’accidents laborals a la comarca són lleus.

Per sectors econòmics, els serveis són els que registren un volum més important (el 64,65% del total). Segueix la indústria (18,27%), la construcció ( 14,99%) i l’agricultura (2,09%). La indústria és l’únic sector que, en el darrer any, va tenir una reducció de la sinistralitat i la construcció és el que va registrar un increment més destacat.

L’anàlisi de les dades a partir de l’Índex d’Incidència capgira els resultats i és el sector primari el que ocupa el primer lloc en sinistralitat laboral. Concretament, l’Índex  de l’agricultura al Maresme és de 46.290,80 accidents per 100.000 afiliacions. Segueix la contrucció amb 10.115,78 sinistres, la indústria (4.128,66) i els serveis (3.039,63). L’Índex d’Incidència global a la comarca se situa en 3.673,97. Aquesta xifra és superior en un 12,8% al provincial i en un 6% a la mitjana catalana.

Les dades per municipis, indiquen que les poblacions amb un major Índex d’Inciència d’accidents són TeiàMontgatDosriusTordera i Caldes d’Estrac. I els municipis amb menor incidència són TianaMataróSant Iscle de VallaltaCalella i El Masnou.

Podeu ampliar aquesta informació consultant l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme:

sinistralitat laboral al Maresme- 2018

sinistralitat laboral al Maresme- 2018

Fitxer: 2018_Sinistralitat_laboral_Maresme.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 10
Mida: 267,05 kB

 

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain