Projecte de Simbiosi Industrial al Maresme


31 enero 201902 Catalunya TIC, 90 Pae
Z-FOTO-BDOT

La Plataforma Empresarial PAE Mataró Maresme posa en marxa el projecte anomenat “Projecte d’implementació de simbiosi industrial en les empreses industrials del PAE- Mataró Maresme”, en el qual es preten fomentar el reaprofitament i la valorització de residus mitjançant la seva reintroducció com a subproductes i matèries secundàries en les cadenes productives, en un marc de producció sostenible i d’economia circular. Amb aquesta finalitat, la implantació de les eines que aporti aquest projecte, permetrà l’intercanvi entre empreses generadores i demandants d’excedents. Dins d’aquest objectiu, es volen trobar sinèrgies entre empreses del Maresme, que no serien possibles entre empreses situades a més distància, i que permetin aprofitar els productes i evitar el malbaratament de substàncies que tenen un valor (ja sigui comercial o ecològic).

La simbiosi industrial és una estratègia empresarial que incentiva la col·laboració entre empreses per fer realitat noves oportunitats de negoci i noves formes de posar-les en pràctica. Per exemple, donant valor a recursos sobrants (energia, aigua, materials, coneixement) i trobant  solucions innovadores en la provisió de recursos necessaris.

Aquesta col·laboració és en realitat, un treball cooperatiu i en xarxa, que permet que la societat en el seu conjunt eviti els impactes (extractius de recursos i de tractament de residus) que serien negatius per aquella mateixa societat, de forma local i controlada geogràficament.

Per trobar aquestes sinergies és necessari una entitat que faciliti la identificació d’oportunitats i ajudi a posar-les en marxa, recopilant i gestionant dades d’indústries per trobar aquestes connexions. Aquesta tasca, la farà la FAGEM, que amb el seu caràcter multisectorial i col·laboratiu, aconseguirà, de ben segur, arribar als objectius proposats pel projecte.

Per avaluar el seguiment del projecte, es proposen diversos indicadors que tenen com a objectiu determinar l’abast del projecte amb dades reals. Per aconseguir arribar-hi però, cal una predisposició i transparència per part de les empreses, a les que es realitzarà visites per obtenir aquesta informació i que, en últim terme, en seran les més beneficiades.

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Sònia Solà - Programas Radio
José Cruset – Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Jesús Soler - Legal
​Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
junio 2019
L M X J V S D
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain