Parlar amb la mirada: tecnologia per a infants amb multidiscapacitat


Una eina permet que puguin fer servir els ulls com si fossin el ratolí de l’ordinador

.»Hem viscut una olla de pressió de sentiments que et desborden». La Miriam Morente té tres fills, un nen de 6 anys i dues bessones de 4. Una d’elles, la Marta, té la síndrome de Rett i el procés de la família des que va saber que alguna cosa li passava a la seva filla -el diagnòstic va arribar quan la nena tenia 2 anys- i fins ara no ha sigut, lògicament, senzill. Però estar en contacte amb altres pares que han afrontat situacions similars els va ajudar a fer «el canvi de xip». Van passar de la pena per creure que la seva filla «no podria fer res» a tenir moltes ganes d’integrar-la en la dinàmica de la família i de fer coses amb ella, com ha recordat avui la Miriam en un acte que s’emmarca en la celebració, aquest diumenge, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Una de les eines que els ha ajudat a integrar la Marta en la dinàmica de la família és el PCEye que fan servir al centre d’atenció especialitzada de Nexe Fundació on va la nena.

,

Aquesta tecnologia permet que nens de fins a 5 anys facin servir la seva mirada com si fos el ratolí de l’ordinador. Poden des de jugar a buscar estrelles que s’amaguen a la pantalla fins a pintar o decidir quines accions volen que realitzi un gosset només fixant la mirada sobre les diferents propostes. Aquest sistema els permet veure una reacció a les seves accions i, per tant, millora la seva capacitat d’interacció.

.

segueix llegint l’original en: ara

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
  • Aprovecha el fin de semana para profundizar en nuestros contenidos (14 diciembre 2019)
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain