Sophia, la robot humanoide que té més drets que les dones saudites


6 noviembre 2017000-Top, 01TEC
x

L’Aràbia Saudita ha generat una gran polèmica en concedir la ciutadania a la robot

Sophia ha aparegut a la portada de la revista ‘Elle’ al Brasil, ha fet acudits amb el còmic Jimmy Kimmel al programa ‘The Tonight Show’ de la NBC i, des del 25 d’octubre, és el primer robot a gaudir de ciutadania. Obra de la companyia hongkonguesa HansonRobotics, les capacitats de Sophia són increïbles: reconeix cares, manté converses, gesticula, somriu i fa ganyotes. Tot i això, la decisió de fer-la ciutadana ha portat polèmica, especialment perquè l’estat que li ha concedit aquest estatus és l’Aràbia Saudita, un país que no s’ha caracteritzat, fins ara, pel respecte als drets de les dones.

No són pocs els que han advertit la paradoxa que representa Sophia: una robot humanoide feta de cables i engranatges té més drets que les mateixes dones saudites de carn i ossos. Serveixi com a mostra l’acte on la robot va estrenar-se com a saudita: la Future Investment Summit de Riad. Durant l’esdeveniment, Sophia –la fisonomia de la qual està inspirada en Audrey Hepburn– va dirigir unes paraules al públic i ho va fer sense vel i sense la companyia de cap home, dues situacions impensables per a una dona saudita.

“Hi ha dones [a l’Aràbia Saudita] que s’han suïcidat perquè no podien sortir de casa, mentre que Sophia volta per on vol”, assegura Ali al-Ahmed, director de l’Institut per als Afers del Golf en una entrevista a ‘Newsweek’.

 

Segueix llegint l’original en: ara.cat

Sobre el autor

mm

Redacción


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain