Nou pimes catalanes reben 450.000 euros de la UE per dur les seves idees innovadores al mercat


31 octubre 201800 TOP, 03 Catalunya TIC, 90 Pae
650_1200-93

El Consell Europeu de la Innovació ha seleccionat 246 empreses de tot Europa per finançar els seus projectes a través de l’SME instrument

 

En l’última convocatòria de l’instrument adreçat a les pimes (SME instrument)  s’han triat 246  petites i mitjanes empreses de vint-i-quatre països. En total, aquestes empreses cobraran un import de 12,2 milions d’euros d’Horitzó 2020, el programa de recerca i innovació de la UE, per poder agilitzar la comercialització de les seves innovacions. Nou d’aquestes empreses estan ubicades a Catalunya

Els projectes seleccionats abasten un ampli ventall de sectors. Entre les empreses catalanes que rebran finançament s’hi troba Virtual Bodyworks que desenvolupa un sistema per rehabilitar homes amb un historial d’agressions de gènere a través de la  realitat virtual; o 3S Tech, que proposa un sistema de sensors basat en la intel·ligència artificial per monitoritzar l’estat d’infraestructures com a ara edificis o ponts per evitar que aquestes caigui. (vegeu el quadre amb totes les empreses catalanes a l’annex)

En la fase 1 cadascun dels 244 projectes rep un ajut de 50 000 euros per fer un pla de negoci. Es poden ajuntar diverses empreses per proposar totes juntes un sol projecte. Les empreses també reben assessorament gratuït i serveis d’acceleració empresarial.

La majoria de les empreses triades pertanyen al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la salut i l’enginyeria. La majoria són a Espanya (33), Itàlia (28) i Suïssa (23).

El 5 de setembre, data final per a la presentació de projectes, la Comissió Europea havia rebut 2 111 propostes. El proper termini de presentació de projectes és el 13 de febrer de 2019.

L’instrument adreçat a les pimes forma part de l’acció pilot del Consell Europeu d’Innovació, que ofereix oportunitats de finançament i serveis d’acceleració a empreses innovadores, emprenedors, petites empreses i científics. Les empreses poden presentar propostes en qualsevol de les dues fases de l’instrument adreçat a les pimes en funció de la maduresa del seu projecte d’innovació. En la fase 1 cadascun dels projectes cobra un import a tant alçat de 50 000 d’euros per dur a terme un estudi de viabilitat. En la fase 2 cadascun dels projectes cobra un import que oscil·la entre el mig milió i els 2,5 milions d’euros per finançar activitats d’innovació, com ara demostracions, assajos, accions pilot i plans d’ampliació. A més, en totes dues fases les empreses es poden beneficiar de serveis d’assessorament gratuït i d’acceleració empresarial.

Més informació

Llista de beneficiaris

Mapa de les empreses seleccionades

 llegeix la notícia original completa a:
 https://ec.europa.eu/spain/barcelona/news/press_releases/181029_ca

ALTA boletín de noticias / ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain