Més del 85% dels catalans ja fa servir internet


6 noviembre 201800 TOP, 03 Catalunya TIC
zzz-foto-BDOT

El 85,7% dels catalans d’entre 16 i 74 anys ha fet servir la xarxa en els darrers mesos segons un estudi de l’Idescat, que també revela que les Comarques Gironines i Ponent són els àmbits amb més creixement.

El 85,7% dels catalans entre 16 i 74 anys han fet servir internet en els darrers tres mesos. Aquesta és la principal conclusió de l’estudi que ha fet el Centre d’Estudis Catalans (Idescat) sobre l’ús de la xarxa a Catalunya. Aquesta dada situa el Principat per sobre de la mitjana europea, el 84%, per gairebé dos punts. En concret, les zones on més ha crescut des del 2015 són les Comarques Gironines i Ponent, que han arribat al 85 i el 83,8%, respectivament.

Per altra banda, el Camp de Tarragona i l’Àmbit Metropolità de Barcelona són les regions amb més implantació de la xarxa, amb un 86,9 i un 86,3% d’usuaris sobre la població total, mentre que les Terres de l’Ebre és on menys s’utilitza amb un 80,6%.

Per usos, destaca que tres de cada quatre catalans ha fet servir el correu electrònic en els darrers mesos, per sobre de la mitjana europea, que es queda en el 72%. Per altra banda, en el comerç electrònic, Catalunya queda per sota de la mitjana europea fregant el 60%, mentre que a tot el continent, el 63% dels usuaris d’internet han comprat mitjançant la xarxa. A més, prop del 55% ha fet cerques o compres relacionades amb viatges, especialment el grup d’edat comprès entre els 25 i els 34 anys.

Tot plegat contrasta amb la disminució generalitzada de l’ús de l’ordinador, que només ha crescut a les Comarques Gironines i Ponent. En canvi, l’ús dels telèfons intel·ligents i les tauletes ha augmentat i el 96,9% de les llars disposen d’almenys un telèfon mòbil i un 54% d’almenys una tauleta.

Finalment, l’informe també destaca que totes les vegueries tenen en el 76,4% de les Terres de l’Ebre i el 83,7% de l’Àmbit Metropolità d’accés a internet amb banda ampla, dades que encara estan lluny de la mitjana europea, que és del 85%.

 

llegeix la notícia original completa a:
 http://smartcatalonia.gencat.cat/ca/detalls/noticia/mes_85_catalans_fer_servir_internet

ALTA boletín de noticias / ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Sobre el autor

mm

Clipping Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain