Mataró rep una subvenció europea per instal·lar WiFi gratuït a l’espai públic


7 febrero 201902 Catalunya TIC, 90 Pae
20190207054402-Z-FOTO-BDOT-14.jpg

 

Mataró és un dels 44 municipis catalans que s’han beneficiat d’una subvenció de 15.000 euros de la Comissió Europea per instal·lar un punt de WiFi gratuït de qualitat a l’espai públic. Aquesta ajuda s’emmarca en la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU, que promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat Wifi en espais públics com ara parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus d’arreu d’Europa.

La subvenció europea finança l’equip i el cost d’instal·lació, mentre que l’Ajuntament es farà càrrec de la connectivitat i del manteniment de l’equip durant 3 anys. La primera fase de les subvencions del projecte WiFi4EU atorgades per la Comissió Europea comptava amb un pressupost de 42 milions d’euros. A tot el territori europeu s’han beneficiat d’aquesta subvenció un total de 2.800 municipis, 224 dels quals a l’Estat. Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració i l’assessorament de Cambium Networks, ajudant als ajuntaments a sol·licitar els ajuts, i formant i certificant a funcionaris municipals i proveïdors locals.

L’esmentat projecte constituirà una xarxa única a escala europea d’ús senzill per als ciutadans, de manera que puguin connectar-se a ella en qualsevol país

Sobre el autor

mm

selección de prensa Selección de noticias aparecidas en distintos mass media


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain