MATARÓ / Presentació del Canal PAE i resultats del projecte SIMBIOSI INDUSTRIAL


El passat 17 de juliol al TecnoCampus de Mataró Roser Moré, presidenta de la FAGEM i el seu equip de treball van comentar els resultats del projecte SIMBIOSI INDUSTRIAL i es va procedir a la presentació i llançament oficial del canal PAE

Va obrir la jornada Roser Moré, qui després de donar la benvinguda va comentar la seva satisfacció pels dos projectes que aquesta tarda es presentaven.

Després de la seva salutació inical, va prendre el relleu Carles Fillat, Cap de Serveis del Parc Empresarial de la Fundació TecnoCampus comentant el suport que la Fundació TCM dóna al PAE i el seu suport a les empreses dels polígons.

Fillat va passar el testimoni a Nuria Moreno, Regidora Municipal de Promoció de Ciutat qui va comentar diverses accions que el consistori està portant a terme per la modificació del pla general d’usos dels polígons industrials comentant els seus projectes de concentrar en ells usos industrials i desplaçant les activitats terciàries més aprop de la ciutat.

Sergi Morales, regidor Municipal d’ Ocupació i Empresa va comentar que el seu equip aposta decididament per l’ empresa, per la col·laboració i la cooperació amb les empreses dels 7 polígons industrials que actualment hi ha a Mataró: Mata Rocafonda, Pla d’en Boet, Hortes del camí Ral, Balançó i Boter, Vallveric, El Rengle I i El Rengle II. Morales va concloure la seva intervenció evidenciant els avantatges de Mataró com a pol d’atracció al Maresme, Barcelona i al Món.

IMG_1668

El Projecte Simbiosi Industria

Alba Moreno, Tècnica de Medi Ambient, la jove revelació de l’equip de Moré, va agrair la col·laboració de les empreses que van participar al projecte SIMBIOSI INDUSTRIAL, una iniciativa a favor del medi ambient i la sostenibilitat basada en la col·laboració de les empreses dels polígons per la millora de l’eficència, mitjançant la reducció de residus, la creació de sinergies, el treball en xarxa i la reducció de l’impacte ambiental: menys residus, sorolls, deixalles,…

 El procés ha estat llarg però concorde a un sistemàtic pla de pentinat de les empreses dels diferents polígons que han participat de l’estudi i s’ha basat fonamentalment en entrevistes en les quals, mà a mà, recaptem informació dels industrials: què compren?, què venen?, què tiren?, què els sobra?, què els falta?,…”

Un ardu i profitós treball de recerca en el qual han participat 39 empreses de 14 sectors diferents, en el qual s’han provocat 65 sinergies i s’han detectat 173 incidències, que al seu torn han generat d’altres TIQUETS en el nou canal PAE.

Moreno va comentar que, gràcies al Pla en un any s’ha aconseguit estalviar més de 3000kg de plàstic, 1000 de fusta, 36m2 de cartó i 10kg d’acer.

Alba Moreno, que en breu emprèn l’aventura americana fixant la seva residència a Nova York, va acabar la seva intervenció amb una entusiasta defensa del projecte i l’anunci de la important millora que el mateix suposarà per a les empreses dels polígons, per a les ciutats que els allotgen i en general per al medi ambient i la salut del Planeta.

Hem aconseguit millorar la gestió de residus, sensibilitzar a les empreses respecte al medi ambient, hem activat l’economia circular. I el projecte ens ha permès conèixer a fons les empreses i les seves necessitats alhora que els hem informat de les solucions que els brinda el PAE”.IMG_1675

Presentació del Canal PAE

De nou Roser Moré va prendre la paraula per presentar el CANAL PAE.

“ Abans totes les queixes i suggeriments anaven orientades a l’Ajuntament i era una gestió que realitzàvem “a mà, ara gràcies a la informatització del procés s’obren tiquets (incidències) de moltes i molt diverses índoles”.

Moré, amb una expressió d’amplia satisfacció, va continuar el seu parlament amb aquestes precisions. 

El Canal *PAE és un sofisticat (però fàcil d’usar) gestor de TIQUETS (incidències), visible per a tothom, la qual cosa afegeix el gran avantatge de la possible col·laboració i cooperació entre empreses perquè tots poden veure tot. Els problemes i les incidències dels polígons es reflecteixen ara en un diari públic, perquè tothom pugui veure-les i participar en la seva solució i aportar suggeriments i idees de millora”.

Va comentar també que ni tot és públic ni les incidències es publiquen immediatament.

“ Existeixen temes privats ( es cada empresa qui decideix si el seu suggeriment a de ser públic o privat) i les incidències són revisades per l’equip del PAE abans de la seva publicació”. 

El Canal PAE és la socialització dels problemes, el foment de la col·laboració, la cooperació, la solidaritat

La presidenta de la FAGEM va finalitzar la seva intervenció explicitant que

el Canal PAE és la socialització dels problemes, el foment de la col·laboració, la cooperació, la solidaritat,… el Canal PAE és una gran eina que ens servirà a tots, a les empreses, al PAE i  als ajuntaments dels quinze municipis que formen part del PAE”.

 IMG_1682

En una molt simpàtica posada en escena, Alba Moreno feia les vegades d’un empresari que tenia dubtes sobre el Canal PAE i Carlos Seco, estudiant d’enginyeria, situat a l’altre costat de l’escenari responia a les seves preguntes i resolia els seus dubtes. D’aquesta manera -davant una presentació en Power Point en una pantalla que ocupava tot l’escenari- van anar repassant i presentant les funcionalitats i característiques d’aquesta potent eina.

Un descans per reposar forces i fer networking

Va seguir un coffee break , que com de costum va servir per a estirar les cames, degustar un magnífic pastís i fer una miqueta del cobejat networking que en tota presentació no obre una finestra a nous contactes.

Va tancar la sessió acadèmica la intervenció d’Andreu Pérez, Enginyer informàtic, MBA, consultor d’estratègia i soci fundador de les Associacions espanyola i catalana per al foment de l’economia del Bé Comú. 

L’inci d’una nova etapa

Ja finalitzada la sessió formal un Coffee End va posar fi definitiva a una molt interessant i profitosa jornada que serà sens dubte l’inici d’una nova etapa en la gestió dels PAE, els Polígons d’Activitat Econòmica de Mataró i el Maresme.

Nuria Moreno, Regidora Municipal de Promoció de Ciutat y Roser Moré presidenta de la FAGEM

Nuria Moreno, Regidora Municipal de Promoció de Ciutat y Roser Moré presidenta de la FAGEM

..

.

.

.

.

.

.

.
.
.
.
.
.
.

Sobre el autor

mm

Tomas Cascante Me sumo a Gabriel Celaya cuando en “La poesía es un arma cargada de futuro” enuncia, ya adentrado en su poema, “…me siento un ingeniero del verso y un obrero…".
- Yo como él, también soy y me siento un ingeniero del verso y un obrero que informa y forma, con otros, a nuestra sociedad en el nuevo paradigma digital.
Hago BARCELONADOT porque creo que la comunicación es una poderosa arma que, adecuadamente cargada de presente, nos proyecta positivamente en el futuro.
No quiero ni en broma compararme con tan insigne artífice del verbo, pero a veces cuando subo a mi Azotea a darle a estas crónicas -que de vez en cuando escribo- también me siento un poco tonto por esa alegría que siento al encadenar ideas en palabras y ponerlas al servicio de una causa, por tonta y sencilla que ésta sea.
Y ya está.
Presentado estoy.

Aquí os dejo con un corto poema de Celaya que a veces acude a mi memoria, allá en la inspiradora oscuridad de mi atalaya:
" Debo ser algo tonto porque a veces me ocurre que me pongo a hablar solo, y digo cosas locas, digo nombres bonitos de muchachas y barcos o títulos de libros que nadie ha escrito nunca. Debo ser algo tonto. Babeo, grito y lloro. Los verbos absolutos me llenan de ternura y esas vocales sueltas, inútiles, redondas, que vuelan para nada, me elevan boquiabierto hacia no sé qué gozos. Soy feliz y, por eso, también un poco tonto. "
(Gabriel Celaya)Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
  • Aprovecha el fin de semana para profundizar en nuestros contenidos (23 noviembre 2019)
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain