Mataró acollirà un centre d’economia circular pioner al sud d’Europa


El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme impulsa la construcció d’aquest equipament al polígon de Mata-Rocafonda

El Polígon Mata-Rocafonda de Mataró serà la seu del Parc Maresme Circular, promogut pel Consorci per al Tractament de REsidus Sòlids Urbans. Es tracta d’una gran aposta per l’economia circular, en forma d’equipament pioner al sud d’Europa, segons asseguren els seus impulors. L’economia circular, que s’emmarca dins de les grans apostes del Pla Estratègic Mataró 20/22, és un model econòmic i productiu que es basa en reduir tant l’ús de matèries primeres com la generació de residus, a partir del reaprofitament.

L’edifici es construirà en una parcel·la de 18.000m2, i compta amb un pressupost de 5 milions d’euros. Les obres començaran a principis de l’any que ve i finalitzaran a la tardor. L’equipament també inclourà accoins d’economia circular adreçades a la ciutadania com ara serveis d’assessorament en autorreparació, formació i tallers de manteniment i reutilització de voluminosos, entre d’altres.

El projecte Maresme Circular té diferents objectius com la integració de sectors desfavorits, la creació de llocs de treball, convertir-se en un pol d’innovació i tecnològic en matèries de sostenibilitat i, en definitiva, ser el referent de l’economia circular del sud d’Europa.

 

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
  • Aprovecha el fin de semana para profundizar en nuestros contenidos (14 diciembre 2019)
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain