L’economia del Maresme creix 7 dècimes per sobre de la mitjana catalana


7 noviembre 20195020 PAE-MATARÓ-MARESME
ZFOTO

L’Anuari Econòmic Comarcal 2019 que elabora BBVA situa el Maresme entre les comarques amb més creixement econòmic l’any 2018. L’Anuari, que s’ha presentat aquesta setmana, situa la comarca en el quart lloc en creixement amb un 3,3% de Valor Afegit Brut (VAB), posició que comparteix amb el Pla d’Urgell i set dècimes per sobre de la mitjana de Catalunya. Els tres primers llocs són per el Solsonès, el Garraf i el Baix Llobregat, amb un 4% totes tres comarques.

Per Manel Fernández, Conseller Delegat econòmica Advisoria, “aquest enfortiment del creixement econòmic del Maresme per sobre de la mitjana ens ho hem de prendre com una bona notícia, però s’ha de relativitzar amb l’escassíssim pes de la industria i amb la prudència que requereixen els vents de recessió. Si definitivament ens situem com una comarca de serveis, l’objectiu hauria de ser elevar al màxim el nivell i la qualitat del mateixos”.

Amb aquest creixement, el Maresme escala una posició en el rànquing respecte el 2017. Els sectors que més han crescut han estat la construcció (7,5%), el primari (3,7%) i els serveis (3,5%). La indústria ha experimentat un modest creixement del 0,9% a la comarca. Amb aquests resultats, els experts consideren que la comarca ha deixat enrere la crisi donat que els resultats acumulats durant el període 2013-2018 ja han superat les pèrdues del període de la crisi (2007-2013).

L’Anuari també ha detectat un canvi en les fonts de creixement de l’economia catalana. Des que es va iniciar la recuperació econòmica, les exportacions han estat el motor del creixement però el 2018 ha estat el sector serveis el que ha liderat l’avenç econòmic. Al Maresme també s’ha observat aquesta tendència.

El modest augment de la indústria al Maresme (0,9%) reflecteix el baix creixement de les branques manufactureres i la davallada de les d’energia, gas i aigua. Entre les manufactures hi ha hagut una pèrdua de les industries químiques i d’alimentació.

original: Maresme 360

 

 

Sobre el autor

mm

Redacción Contenidos curados por nuestros redactores atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proiceso de transformación digital


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Equipo

(por orden de aparición)
Tomâs Cascante
Alvar Soto
Joan Bosch
Patricia Madrid
Santa Vàsquez de la Cruz
Chus Blasco
Sonia Solà
Jesús Soler
Jordi González-Pons
Fernando Montans

COLABORAMOS CON
FlICKR GALLERY
Próxima publicación:
Sorry - nothing planned yet!
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
TOMÂS CASCANTE, Barcelona, Spain