L’economia catalana creix un 3,4% el primer trimestre


19 junio 2018PAE
x

La demanda interna impulsa l’increment del PIB, que se situa quatre dècimes per sobre de l’espanyol

L’economia catalana ha crescut un 3,4% el primer trimestre del 2018 en relació amb el mateix període de l’any passat, segons ha fet públic aquest dijous l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Així, recalcula una dècima a l’alça l’estimació de creixement que havia fet a l’abril, que era del 3,3%. El darrer trimestre del 2017 la taxa va ser del 3,5%.

L’economia catalana manté un elevat dinamisme impulsada principalment per la demanda interna, que es recupera parcialment del trimestre anterior i assoleix un avenç del 3,1% interanual.

L’evolució de l’economia catalana el primer trimestre de l’any situa el creixement del PIB català quatre dècimes per sobre de la mitjana espanyola (3,0%) i un punt percentual per sobre del de la UE-28 (2,4%). Les taxes de variació intertrimestrals a Catalunya mostren una estabilitat entorn al 0,8%, una dècima superior al conjunt d’Espanya (0,7%) i quatre dècimes per sobre de la UE-28 (0,4%).

L’anàlisi del PIB des de l’òptica de la demanda mostra que la demanda interna continua creixent a un ritme destacable (3,1%), superior al del trimestre anterior (2,7%). L’evolució seguida per la demanda interna reflecteix principalment el creixement del consum de les llars, que ha passat del 2,0% en el trimestre anterior al 3,2%, i el del consum de les administracions públiques, que ha evolucionat del 3,3% del trimestre anterior al 4,0% en el primer trimestre del 2018.

La formació bruta de capital, tot i que registra un creixement positiu (2,0%), encadena dos trimestres consecutius de creixement alentit, degut a la inversió en béns d’equipament. L’evolució de la inversió en construcció, en canvi, es manté estable i elevada, ja que creix a una taxa del 4,2%.

Segueix llegint l’original a : ViaEmpresa

alta

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain