L´ALT EMPORDÀ / L’Arxiu digitalitza les actes municipals del Port de la Selva de 1829 a 1961


12 marzo 201802 Catalunya TIC
x

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) ha finalitzat les tasques de digitalització, preparació i indexació de tots els llibres d’actes municipals del Port de la Selva, des del 1829 fins al 1961

La directora  de l’ACAE, Erika Serna, explica que en aquest nou fons digitalitzat «s’apleguen els acords presos per l’Ajuntament des del primer, datat el 21 de gener del 1829». En aquesta data a «Santa Cruz del Puerto», quan Joan Benejam era alcalde, es va aprovar la construcció «d’un nou cementiri, fins al 12 d’abril del 1961, on, després de l’aprovació de despeses contretes les últimes setmanes, passen a demanar l’execució de l’arranjament del camí veïnal de la Vall de Santa Creu a la carretera de Llançà al Port de la Selva».

A la mateixa sessió també es demanava la conservació del camí de la Vall a la platja, molt concorreguda per estiuejants a l’estiu. És també el moment en què César Morell Espigulé pren possessió de la plaça de secretari, en substitució del secretari interí fins aquell moment, Ernest Musquera Sais.

Serna recorda que el 2010 la Generalitat va signar un conveni amb la Societat Genealògica d’Utah, una associació nord-americana vinculada a l’església dels mormons. L’objectiu era digitalitzar nombrosos documents, amb motivació religiosa i finalitat només genealògica per ajudar totes les persones vinculades a aquesta religió a elaborar arbres genealògics i en la creació d’un arxiu genealògic mundial.

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain