VALLÈS OCCIDENTAL / La UPC i l’Ajuntament de Terrassa creen un programa d’incubació d’empreses fotòniques


11 enero 201809CTIC
Binary code on a surface of a planet

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través del Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6), i l’Ajuntament de Terrassa impulsen la creació de d’un programa d’incubació d’empreses fotòniques, amb l’objectiu d’integrar els agents actius en la creació de noves idees de negoci que utilitzin la llum com a element per desenvolupar el seu producte o servei.

En aquest marc, posen en marxa la primera convocatòria 2017 del programa, oberta a aquells projectes tecnològics que es vulguin portar al mercat. La iniciativa compta amb el suport de la Fundació Mobile World Capital, del Clúster d’Òptica i Fotònica del Sud d’Europa (SECPhO) i de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), institut de recerca adscrit a la UPC.

La fotònica, la ciència que estudia les propietats de la llum, és una de les àrees de coneixement que en les properes dècades tindrà un major impacte en la societat i en el benestar de les persones. En els darrers anys, aprendre a utilitzar les propietat de la llum ha permès disposar de sistemes de fabricació avançada i d’alta precisió, d’eines avançades de diagnòstic mèdic i de teràpia (com ara el diagnòstic per la imatge, les anàlisis clíniques, la seqüenciació de gens, la cirurgia avançada).

Present en molts elements de la vida quotidiana, des dels automòbils als telèfons mòbils intel·ligents, entre d’altres, la fotònica és, així mateix, una tecnologia clau en la transformació de l’escenari energètic (energia solar, il·luminació eficient).

De la ciència al mercat

En aquest context, el CD6 −centre que forma part del Centre d’Innovació i Tecnologia (CIT UPC)− i l’Ajuntament de Terrassa posen en marxa una primera convocatòria d’incubació d’empreses fotòniques, adreçada a persones emprenedores que vulguin portar al mercat idees de negoci basades en la llum.

Segueix llegint l’original a / Sigue leyendo el original en: Nació Digital

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada por Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain