La intuïció cotitza a la baixa


14 marzo 201801 MundoTIC
x

La digitalització de les empreses proporciona dades amb les quals fer patrons que ajuden a prendre decisions

Metalcaucho és una empresa que proveeix el sector de l’automoció de peces de recanvi des de 1987. No les fabrica directament, aquesta part del negoci no és estratègica i la té assignada a un bon nombre de proveïdors, alguns dels quals treballen exclusivament per a la companyia catalana. Allò realment substancial per al negoci és saber per cada marca i model de cotxe quines són les peces que tenen un alt índex de substitució i, per tant, què els interessa reproduir i encarregar-ne la fabricació. També és important preveure en quin moment tindran mercat per no tenir al magatzem recanvis que encara no han començat a fallar en els cotxes i per als quals no hi ha demanda. Metalcaucho va aconseguir liderar el mercat espanyol del sector gràcies a un còctel fet amb una bona base d’experiència, un toc amargant d’equivocacions i, sobretot, un raig d’intuïció empresarial, un intangible força difícil de definir.

Bagatge.

El diccionari defineix intuïció com aquella “capacitat de percebre i avaluar la realitat exterior basada prioritàriament en l’experiència i el bagatge personal per damunt de dades objectives”. Són moltes les empreses catalanes que han triomfat gràcies a empresaris visionaris i intuïtius, amb olfacte. El problema de basar un negoci en aquesta singularitat és que quan l’artífex es retira o desapareix, tot trontolla.El 2015 Metalcaucho va ser adquirida pel fons d’inversió català Abac Solutions, que va pactar una transició dolça amb el propietari. La idea era tenir temps per desenvolupar un sistema informàtic intel·ligent basat en les dades massives que permetés prendre decisions a partir del coneixement real i no de la intuïció.

 

Segueix llegint l’original a: elpuntavui

alta

Sobre el autor

mm

Redacción


INDEPENDENCIA EDITORIAL
BARCELONADOT es una Revista de Prensa editada con la colaboración de Tertulia Digital, asociación para la difusión y divulgación de las TIC, sin ánimo de lucro, sin publicidad y sin ningún apoyo ni público ni privado lo que nos permite mantener una deseable independencia editorial.
TRIPULACIÓN

Alvar Soto – CEO
Tomás Cascante – Editor

Patricia Madrid - Portada
Albert Cortada - Tertulia Digital radio
José Cruset
– Tecnología
Ferran Amago - Telecomunicaciones
Elena Casany – Vida Sana
Chus Blasco - Economía y Empresa
Pilar Alcántara – Cultura
Santa Vásquez de la Cruz – Latam

Antonio Parra - Realización AV
Albert Oliveras – Fotógrafo
Joan Bosch – Producción Audiovisual

COLABORAMOS CON
Desarrollo web y soporte técnico
Producción y contenidos:
COMUNICANDING, Barcelona, Spain