La Generalitat impulsa un projecte per facilitar l’accés de dones emprenedores al finançament europeu d’innovació


22 noviembre 2018PAE
zzz-foto-BDOT

Consellera Chacón: «Volem augmentar la ràtio de participació de dones fundadores, CEOs o directives de pimes que es presenten a l’SME Instrument de la Comissió Europea, ja que actualment només l’11% dels projectes que es presenten estan liderats per dones»

El Departament d’Empresa i Coneixement impulsa a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- un nou projecte per millorar l’accés de les dones emprenedores catalanes al finançament europeu en l’àmbit de la innovació. Es tracta del projecte EMPOWA cofinançat pel programa COSME de la Comissió Europea i executat per sis regions i països de la Unió Europea (Catalunya, Grècia, Itàlia, Bulgària, Lituània i la regió North Rhine-Westphalia d’Alemanya), que a Catalunya està impulsat per ACCIÓ.

Ho ha anunciat aquest dimarts al matí la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en el marc del primer Congrés Internacional de Dona i Empresa organitzat per PIMEC. La consellera ha assegurat que “volem augmentar la ràtio de participació de dones fundadores, CEOs o directives de pimes que es presenten a l’SME Instrument de la Comissió Europea, ja que actualment només l’11% dels projectes que es presenten estan liderats per dones«. L’SME Instrument del programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea atorga ajuts d’entre 50.000 euros i 2,5 milions d’euros a empreses amb projectes d’innovació amb alt potencial de creixement internacional.

Chacón ha volgut subratllar que “Catalunya està compromesa amb l’Agenda 2030, volem donar resposta als reptes de sostenibilitat i igualtat. Una agenda de compromís a curt, mitjà i llarg termini que reverteixi les tendències actuals en contra d’aquests principis ineludibles.”

D’aquesta manera, per augmentar la ràtio de participació de les dones en aquest programa, ACCIÓ organitzarà jornades de formació i oferirà assessorament personalitzat per donar suport a les dones en la redacció i presentació de propostes per accedir als ajuts europeus. Després, en cas que les propostes siguin seleccionades, les empresàries també rebran formació per preparar el pitch per defensar el seu projecte a Brussel·les. Durant tot el procés també s’oferirà sessions de mentoratge a través de dones emprenedores que ja han obtingut un ajut de l’SME Instrument.

 

Catalunya, líder a Europa en captació de fons

L’SME Instrument és una de les iniciatives del programa europeu per a la recerca i la innovació Horitzó 2020, el més gran posat en marxa fins al moment per la Comissió Europea, que compta amb prop de 80.000 milions d’euros de pressupost. Des que va començar l’any 2014 i fins al 2017, Catalunya ha estat la regió de tot Europa que ha captat més recursos en aquest programa. En concret, 148 pimes catalanes han obtingut 61,9 milions d’euros a fons perdut per dur a terme projectes d’R+D i innovació.

 

lee la noticia original completa en:  / llegeix la notícia original completa a:
 http://www.accio.gencat.cat/ca/accio/premsa-comunicacio/cercador-premsa-actualitat/article/20181120_Empowa

ALTA boletín de noticias / ALTA butlletí de notícies

.

.

.

.

 

Sobre el autor

mm

Redacción Contenido creado o curado por nuestros redactores, atendiendo al perfil del directivo y empresario TIC y de las Pymes en proceso de transformación digital.


equipo
Staff
Alvar Soto - CEO
Tomás Cascante - Redactor Jefe
Patricia Madrid - Redactora
Santa Vásquez de la Cruz - LATAM

Consejo Asesor
Jordi Marín - Advisor
Jesús Soler - Advisor
LLuís Mas - Advisor
Sonia Solà - Advisor
Fernando Montans - Advisor

Con el apoyo y la colaboración de
Mobile World Capital Barcelona
Blockchain Institute & Technology
donde
Aribau, 276 1o 1a
08006 Barcelona
Spain

hola@barcelonadot.com
próximos artículos
Ninguna entrada programada
Categorías
Desarrollo web y soporte técnico
Editor
TOMÁS CASCANTE
Barcelona
Spain